Dragoș George Bîlteanu preia de la 1 decembrie conducerea SIF Banat-Crișana
„A fost o ședință a Consiliului de Administrație azi, iar actele sunt făcute cu data de 1 decembrie. Atunci eu mă retrag, iar funcția (președinte CA – director general – n.r.) va fi preluată de domnul Bîlteanu. Cel puțin așa stau lucrurile acum. Din punctul meu de vedere, nu cred că vor fi schimbări până atunci”, a declarat, vineri, Cuzman pentru MEDIAFAX.
Cuzman a anunțat, joi seara, că se retrage de la conducerea societății de investiții financiare după 18 ani. Anunțul a fost făcut în cadrul unei recepții prilejuite de aniversarea a 20 de ani de la înființarea SIF Banat-Crișana.
„Nu sunt motive obscure sau care să facă deliciul presei (cu privire la retragerea sa – n.r.). Așa se întâmplă uneori, oamenii mai vin și pleacă. Din prima zi când am intrat în instituție m-am gândit că vine și o zi când trebuie să plec”, a spus vineri Cuzman.
El are 68 de ani, iar activitatea la SIF Banat-Crișana a început în 1994, când a preluat funcția de președinte – director general al Fondului Proprietății Private Banat-Crișana, precursorul SIF Banat-Crișana. Ulterior, în 1997, când Fondul Proprietății Private Banat-Crișana a devenit SIF Banat-Crișana, Cuzman a rămas la conducerea societății de investiții financiare.
Cuzman mai este membru în consiliile de administrație la BRD (BRD), Biofarm (BIO) și Vrancart Adjud (VNC).
El este doctor în economie și profesor universitar la Universitatea de Vest, unde predă din 1992, când a intrat ca lector universitar.
Viitorul șef al SIF Banat-Crișana, Dragoș Geroge Bîlteanu, are 35 de ani, și este membru în Consiliul de Administrație al societății de investiții din ianuarie 2010. El a fost numit în CA odată cu președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă. După numai șapte luni, Ciorcilă a demisionat din CA al SIF Banat-Crișana, alături de un fost vicepreședinte al băncii, Claudiu Silaghi.
Una dintre firmele conduse de Bîlteanu, Romenergo, a cumpărat în luna februarie a acestui an 4% din acțiunile SIF Banat-Crișana de la Banca Transilvania și cinci subsidiare ale acesteia. Prin această tranzacție, Romenergo a ajuns să dețină 5% din titlurile SIF.
Bîlteanu are un master în administrarea afacerilor obținut în 2005 la Școala Postuniversitară de Afaceri Româno-Americană, în parteneriat cu Kennesaw State University, Atlanta, SUA.
Investitorii de la bursă nu au reacționat vizibil la anunțul de joi seară al lui Cuzman, astfel că acțiunile societății au urmat evoluția generală a pieței și au scăzut cu 0,77%, la 1,161 lei. La această cotație, capitalizarea societății este de 637,2 milioane lei (140 milioane euro).
La finele lunii septembrie, SIF Banat-Crișana avea un activ net de 1,243 miliarde lei. Astfel, valoarea activului net este cu 4,1% sub nivelul de la finele anului trecut, de 1,297 miliarde lei.