Alin Goga, care a fost suspendat după ce a vorbit despre ilegalitățile din CNADNR,arată că motivul invocat în adresa de joi a companiei de autostrăzi prin care i se interzice accesul în clădire ține de faptul că el are contractul de muncă suspendat. Vineri, într-un comunicat către presă, CNANDR a arătat că restricționarea accesului a venit după ce Goga ar fi amenințat, în cursul zilei de vineri, mai mulți angajați.
Alin Goga precizează într-un comunicat transmis gândul că vineri a încercat să se prezinte la sediul central al companiei pentru a vedea de ce întârzie deliberările comisiei de disciplină în cazul său.
El spune că la toate intrările în sediul instituției fusese distribuită jandarmilor de la intrare poza sa, pentru recunoaștere facială, deși nu este urmărit penal, iar jandarmii nu i-au permis accesul în clădire.
” CNADNR a perseverat în măsurile sale abuzive luate de-a lungul timpului la adresa mea, totul culminând cu adresa nr.92/68733/08.10.2015, semnată de directorul general adjunct Cristian Andrei și de șeful de departament administrativ Gheorghe Anghel prin care mi s-a restricționat accesul la sediul CNADNR, instituție publică aflată într-o clădire publică motivat de faptul că aș avea contractul individual de muncă suspendat…”, scrie Goga în comunicatul de presă.
„Realizând că măsura este evident abuzivă ca urmare a mențiunilor mele publice, în data de 09.10.2015, CNADNR a emis Informarea de presă catre mass-media, prin care a venit cu o altă motivare, respectiv faptul că „având în vedere faptul că în cursul zilei de astăzi, 9.10.2015, juristul Alin Goga a transmis mai multe amenințări la adresa unor salariați ai Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), atât verbal, cât și prin interpuși sau sms (…), toate aceste acțiuni ale domnului Alin Goga au determinat restricționarea accesului acestuia în incinta companiei”, se arată în comunicatul semnat de Alin Goga.
Goga neagă faptul că ar fi amenințat pe cineva și atrage atenția că instituția susține că ar fi luat în ziua de joi măsura restricționării accesului lui pe baza unor fapte care s-ar fi petrecut vineri.
.
„Păi chiar și acceptând faptul că susținerile CNADNR ar fi adevărate, ei au luat în data de 08.10.2015 niște măsuri abuzive împotriva mea, pentru fapte pe care aveam să le săvârsesc o zi mai tarziu in data de 09.102015? Stranie putere de premonitie la nivelul conducerii CNADNR! Oare simt și faptul că se apropie funia de par și vor răspunde pentru faptele și actele domniilor lor la DNA foarte curând? „, spune Goga.
Neaga : „Luăm o decizie și închidem subiectul”
Narcis Neaga, directorul general al CNADNR, a declarat luni pentru gândul că urmează să se ia o decizie în cazul lui Alin Goga, pentru că acestanu poate sta „la nesfârșit” cu contractul de muncă suspendat. Șeful companiei de drumuri a precizat că rezultatele comisiei de cercetare disciplinară urmează să fie făcute publice.
„El (Alin Goga n.n.) are contractul de muncă suspendat, asta este o realitate, vedem care sunt concluziile comisiei de cercetare disciplinară, după aceea luăm o decizie și închidem subiectul, nu poate sta nici el așa, cu contractul suspendat la infinit, nu poate sta nici comisia. Să vedem care sunt rezultatele comisiei de cercetare disciplinară și facem publice rezultatele și deciziile”, a declarat pentru gândul directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.
CNADNR a anunțat vineri că a restricționat accesul lui Alin Goga în sediul central
„Având în vedere faptul că în cursul zilei de astăzi, 9 octombrie, juristul Alin Goga a transmis mai multe amenințări la adresa unor salariați ai Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), atât verbal, cât și prin interpuși sau SMS, aducem la cunoștință opiniei publice că astfel de acțiuni contravin codului de comportament etic prevăzut de legislația în vigoare, preluat de CNADNR obligatoriu pentru toți salariații companiei”, se arată într-o informare de presă transmisă de compania de autostrăzi.
De asemenea, Goga a afirmat că are cunoștință despre concluziile și constatările reprezentanților Corpului de Control, cu toate că acest control nu a fost încă finalizat și nu a fost întocmit un raport final, mai spune compania.
„Toate aceste acțiuni ale domnului Alin Goga au determinat restricționarea accesului acestuia în incinta companiei. Menționăm că toate aceste acțiuni, declarații și participări la emisiuni TV nu vor schimba cursul cercetărilor penale efectuate de către organele abilitate, cercetări în care domnul Alin Goga încearcă să-și schimbe calitatea”, mai menționează reprezentanții CNADNR.
Aceștia au precizat, pentru Mediafax că directorul suspendat nu mai are acces în sediul central din București al companiei.
Alin Goga a fost suspendat de CNADNR ca urmare a unei apariții într-o emisiune TV în care a reclamat neregulile din instituție. CNADNR și-a motivat sancțiunea prin faptul că Goga „a furnizat informații în legătură cu activitatea companiei fără a fi împuternicit sau fără a avea mandat de la conducerea CNADNR”.
El a declarat ulterior într-un interviu acordat gândul că unii directori din Compania de Drumuri și Autostrăzi au case mai mari decât palatul Versailles, deși au lucrat toată viața la stat, și au semnat contracte a căror valoare a crescut de zece ori, bazate pe „caiete de sarcini mănușă, pentru anumite firme”.
„Dacă se ia șpagă în CNADNR? Sunt directori care au case mai mari decât Versailles-ul și au lucrat toată viața lor la stat. Mai e o problemă, au gestionat contracte care și-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe niște caiete de sarcini doar la anumite firme, adică erau făcute caiete de sarcini mănușă, pentru anumite firme”, a spus el.