Prima pagină » Economic » ECONOMIE. Ministrul de Finanțe: Nu vom avea recesiune tehnică. Anul acesta începem noi autostrăzi

ECONOMIE. Ministrul de Finanțe: Nu vom avea recesiune tehnică. Anul acesta începem noi autostrăzi

ECONOMIE. Ministrul de Finanțe: Nu vom avea recesiune tehnică. Anul acesta începem noi autostrăzi

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a declarat luni seară, la un post TV, că România nu va avea o recesiune tehnică, adică doua trimestre consecutive cu scădere, și că am putea avea o scădere economică de 2,2% pentru tot anul.

Florin Cîțu spune că investițiile în infrastructură sunt prioritatea numărul 1 a Guvernului în acest an. „Am investit în infrastructură cea mai mare sumă din ultimii 10 ani, peste 13 miliarde de lei. Ministerul Transporturilor va avea o sumă record alocată la investiții după rectificare. Trebuie sa incepi autostrăzile anul acesta. Autostrada Sibiu-Brasov trebuie începută în acest an”, a declarat ministrul de Finanțe la Digi24.

Anul acesta nu vom umbla la Codul Fiscal și nu vom reduce impozite. La anul vom avea și un nou plan fiscal dacă rămînem la guvernare” – Florin Cîțu

Costul crizei de coronavirus în România: 3,1 miliarde lei

Potrivit ministrului de Finanțe, perioada crizei de coronavirus a costat 3,1 miliarde de lei, bani în care sunt incluse atât echipamentele de protecție, cât și cheltuiele sociale, cum ar fi șomajul tehnic.

„Tot ce e investiție va avea bani în plus anul acesta. Este singurul mod în care putem să avem o economie care să se dezvolte și în viitor ca să putem să plătim cheltuielile pe care le avem și astăzi. Aici vorbim și de pensii, salarii, ajutoare sociale. Dacă vrem să avem bani să le plătim și în viitor, trebuie să investim astăzi, ca economia să meargă mai departe”, a spus Cîțu la Digi24.

„Nu trebuie doar să semnăm că vom avea o autostradă, trebuie să începem aceste autostrăzi anul acesta, sunt autostrăzi pe care le doresc românii. Și celelalte mari obiective pe care le avem, spitale regionale”, a adăugat el. Ministrul spune că aceste investiții vor atrage la rândul lor alți investitori, inclusiv investiții străine.

România va înregistra în acest an un deficit bugetar de 6,7% din PIB, iar contracţia economică se va situa la final de an la 2,2%, mai crede Florin Cîțu.

Autor

Citește și