Prima pagină » Economic » Efectul crizei bursiere estimate. CRIPTOMONEDELE, cea mai „volatilă” investiție, în picaj

Efectul crizei bursiere estimate. CRIPTOMONEDELE, cea mai „volatilă” investiție, în picaj

Efectul crizei bursiere estimate. CRIPTOMONEDELE, cea mai

Piaţa criptomonedelor a scăzut începând de duminică cu 367 miliarde de dolari, trasă în jos de declinul bitcoin şi ether, pe fondul declinului generalizat al burselor, în care investitorii renunţă la activele riscante, din cauza inceertitudinilor economice, transmite CNBC. În ultimele 24 de ore Bitcoin a scăzut cu 15%, iar ether cu 22%, potrivit datelor CoinGecko. Scăderea preţurilor cripto a dus la lichidări de peste 1,13 miliarde de dolari pe pieţele de instrumente derivate, arată datele Coinglass.

Vânzările de pe piaţa cripto au coincis cu o scădere mai largă a acţiunilor de pe pieţele din Asia-Pacific. Indicele Nikkei 225 din Japonia a scăzut cu peste 12%, extinzând pierderile care au început săptămâna trecută, după ce Banca Japoniei a anunţat că îşi va majora rata dobânzii de referinţă la cel mai înalt nivel din ultimii 16 ani.

O zi de luni sumbră

A fost cea mai proastă zi pentru index de la prăbuşirea din ”Lunea Neagră”, produsă în 1987.

  • În SUA, indicele Nasdaq a scăzut cu 3,4% săptămâna trecută, intrând în teritoriu de corecţie, consemnând cea mai proastă perioadă de trei săptămâni a indicelui concentrat pe tehnologie din septembrie 2022, când piaţa era în cădere liberă. Acţiunile Amazon şi Nvidia au contribuit la scăderi.
  • Contractele futures pentru acţiuni au indicat o zi de luni sumbră.
  • Scăderea acţiunilor de săptămâna trecută a fost legată parţial de câştiguri dezamăgitoare ale unor companii, un raport din SUA privind locurile de muncă sub aşteptări, şomaj mai mare şi un sector de producţie în scădere.
  • Rezerva Federală a SUA a optat pentru a menţine dobânda de referinţă constantă şi nu a promis o reducere a dobânzii în septembrie, lucru pe care mulţi experţi de piaţă l-au inclus în prognoza lor.
  • Dobânzile mai mici ale dobânzilor tind să se coreleze cu o performanţă mai bună pentru activele riscante.
  • Preţul Bitcoin a atins cel mai redus nivel din februarie şi a scăzut pentru scurt timp sub pragul de preţ de 50.000 USD, la 49.111,10 USD. Cea mai valoroasă criptomonedă din lume se tranzacţionează cu puţin sub 51.000 USD. Este încă în creştere cu aproape 17% anul acesta.
  • Preţul ether a scăzut la aproximativ 2.200 USD şi şi-a şters câştigurile din acest an.
  • Tokenul BNB al Binance a scăzut cu 20% şi solana se tranzacţionează cu 22% mai puţin.

Investitorii aşteaptă, de asemenea, noi date comerciale din China şi Taiwan, săptămâna aceasta, precum şi deciziile băncii centrale din ​​India din Australia.

Citiți și: „Măcel pe burse”. Surse guvernamentale: NU ar trebui privit ca un semnal de recesiune. Sunt îngrijorări cu privire la conflictul din Orientul Mijlociu
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter și fotoreporter la ZIUA. A mai colaborat ca ... vezi toate articolele

Citește și