Facultatea din România unde, după absolvire, tinerii câștigă 6.000 de lei în mână, fără experiență
„Salariile absolvenților noștri depind de filiera pe care o termină. Avem un avantaj în piață penÂtru că angajatorii oferă în medie bonusuri de 30% penÂtru limba străină. Totuși, bonusul se corelează și cu nivelul de cunoștințe al limbii străine”, a expliÂcat prodecanul FABIZ. FaculÂtaÂtea ofeÂră programe de licenÂță și masteÂrat în limba engleză, franceză și germană.
„Cei mai mulți studenți sunt la limba engleză, dar simțim un interes din ce în ce mai mare pentru limba germană, având în vedere cererea din piața muncii”, a mai spus Tănase Stamule.
Cele mai căutate limbi străine, dar și cel mai biÂne plătite din piața muncii sunt limbile nordice preÂcum olandeză, suedeză, norvegiană sau daneÂză, însă în ultimii ani limba germană a început să câșÂtige teren.
Prodecanul de la FABIZ a precizat că și limba franÂceză devine o limbă din ce în ce mai căutată de angajatori.
„Avem un dialog cu Camera de Comerț și InÂdusÂtrie a Franței, parteneriate cu Institutul Francez, dar și cu Ambasada Franței. Interesul comÂpaniilor franceze de a veni în România se simÂte din ce în ce mai mult. Există deja companii franÂceze care au operațiuni în România. Estimez că în urÂmătorii cinci ani și interesul candidaților pentru secÂția de franceză va crește din ce în ce mai mult”, a precizat Tănase Stamule.
Citește continuarea pe Business Magazin