Prima pagină » Economic » Fermierii din Europa, SUA și America de Sud, cu „ochii” digitali pe terenurile agricole

Fermierii din Europa, SUA și America de Sud, cu „ochii” digitali pe terenurile agricole

Fermierii din Europa, SUA și America de Sud, cu „ochii
CLOUD-TO-CLOUD. Ca urmare a parteneriatului încheiat între The Climate Corporation - deținătoarea FieldView (platforma integrată de agricultură digitală) - și Claas Telematics, producătorii agricoli din mai multe țări vor avea acces cloud-to cloud la toate rapoartele generate de tehnologia agricolă, inclusiv cele de la recoltare, vor putea vizualiza hărți din teren și vor putea face diverse înregistrări digitale legate de suprafața lucrată.

Potrivit unui comunicat de presă remis la redacție, colaborarea presupune o integrare informațională completă. Mai exact, datele colectate de echipamentele Claas Telematics vor putea fi accesate din contul platformei FieldView, fără a mai fi necesară utilizarea dispozitivului FieldView Drive.

Ca atare, fermierii vor putea obține, stoca și analiza cu ușurință datele generate de tehnologia agricolă a producătorului german de utilaje, accesând totodată modelele predictive puse la dispoziție de Climate FieldView. Conectivitatea și stocarea de date agronomice generate cu ajutorul utilajelor din teren sunt astfel sporite.

„Datele colectate devin și mai valoroase pentru fermierii noștri atunci când pot fi combinate cu tehnologia AI avansată pe care o dezvoltăm, pentru a crește productivitatea și a minimiza riscurile din fermele acestora. Parteneriatul (…) simplifică acest proces, ajutând fermierii din întreaga lume să utilizeze echipamente digitale pentru a-și crește productivitatea în mod sustenabil”, a precizat Mike Stern, CEO al Climate Corporation, Head of Digital Farming al Bayer Crop Science.

La rândul său, CEO-ul Claas, Thomas Böck, a precizat că firma pe care o reprezintă nu dorește doar să le ofere fermierilor utilaje de înaltă performanță, ci și cele mai bune soluții de conectivitate.

„Schimbul de date direct și sigur cu Climate FieldView, folosind Claas API, le permite utilizatorilor să integreze și mai bine utilajele (…) în infrastructura lor agricolă existentă” a adăugat acesta.

Platforma Climate FieldView a fost lansată în SUA în 2015 și le oferă fermierilor o analiză în profunzime a terenurilor agricole, astfel încât aceștia să poată lua decizii operaționale mai informate pentru optimizarea recoltelor, maximizarea eficienței și reducerea riscului.

La această oră, mai bine de 24 milioane de hectare sunt monitorizate cu FieldView în America de Nord, America de Sud și Europa, platforma devenind astfel una cu cea mai mare acoperire a industriei.

În prezent, tehnologia digitală cucerește și alte piețe la nivel internațional.

 

Autor

Citește și