Prima pagină » Economic » „Fisurile superficiale” de pe segmentul de autostradă Orăștie -Sibiu, deschis în noiembrie, intră în reparații

„Fisurile superficiale” de pe segmentul de autostradă Orăștie -Sibiu, deschis în noiembrie, intră în reparații

Bucata de autostradă dintre Orăștie și Sibiu, mai exact porțiunea între Săliște și Cunța, pe care autoritățile s-au grăbit să o inaugureze în noiembrie, cu două zile înainte de turul al doilea al alegerilor electorale, a intrat oficial în reparații.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a anunțat, în urma unui control efectuat pe Lotul 3 al Autostrăzii Orăștie – Sibiu, restricționarea traficului rutier pe sensul Orăștie – Sibiu banda 1, circulația desfășurându-se doar pe banda a doua, între km 275+600  – km 275 +700.

„Menționăm faptul că CNADNR SA va lua măsuri urgente de reparație temporară a degradărilor la partea carosabilă, urmând a redeschide circulația în cel mai scurt timp. Toate costurile generate de reparația părții carosabile vor fi suportate de către constructor, respectiv SC Salini Impregilo”, a anunțat Compania Națională de  Autostrăzi și Drumuri Naționale.

sursa forum construim-romania.ro

Gândul a scris la sfârșitul lunii noiembrie că la 12 zile de la deschiderea traficului pe lotul al treilea din autostrada Sibiu-Orăștie, care are o lungime de 22 de kilometri, pe drum au apărut deja primele fisuri.

La acea vreme, compania de autostrăzi preciza că lucrările pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie nu au fost încă recepționate, explicând că „fisurile sunt de natură superficială” și nu afectează siguranța traficului. În plus, compania de drumuri dădea asigurări că „în cazuistica de specialitate, astfel de degradări superficiale s-au constatat în exploatarea  și a altor autostrăzi și drumuri noi”.

sursa forum construim-romania.ro

„Precizăm că recepția lucrărilor nu a fost efectuată și reamintim că traficul rutier pe tronsonul de autostradă Orăștie – Sibiu Lot 3 a fost deschis în data de 14.11.2014. Astfel, recepția lucrărilor pentru acest lot al Autostrăzii Orăștie  – Sibiu va fi efectuată doar atunci când antreprenorul va remedia toate degradările superficiale apărute pe acest sector de drum”, anunța CNADNR într-un comunicat în noiembrie anul trecut.

sursa forum construim-romania.ro

Un profesor de la Facultatea de Construcții din Iași, contactat de Ziarul Financiar,  este de părere că segmentul autostrăzii Orăștie-Sibiu, care s-a crăpat la 12 zile de la inaugurare, a beneficiat de un studiu de fezabilitate de slabă calitate.

Citește și