FMI confirmă: România trebuie să se împrumute masiv pentru a face față cheltuielilor! Avertismentul lui Cîțu: Adio investiții!

Publicat: 14 04. 2019, 09:55

„Adio investiții! FMI confirmă că România trebuie să împrumute masiv doar pentru cheltuieli curente! Ministerul Finanțelor Publice încearcă să ascundă informația, dar a publicat-o FMI. În ultimii doi ani MFP a prezentat din ce în ce mai puține informații și mereu cu întârziere. Este un comportament normal pentru un guvern care masluieste datele și ascunde informații. Funcționarii din MFP și CNSP știu foarte bine că sunt părtași la măsluirea datelor și distrugerea economiei. Toți cei responsabili pentru situația în care a ajuns România astăzi, vor plăti”, a scris Florin Cîțu, duminică, pe Facebook.

Acesta a adăugat că necesarul de finanțare al României pe 2018 a fost de 82 miliarde lei, cu 20 miliarde mai mult comparativ cu anul precedent, bani care trebuie împrumutați la dobânzi duble față de decembrie 216.

„Atenție! Necesarul de finanțare al României în 2018 a ajuns la …sunteți pregătiți? …. aproximativ 82 miliarde lei. Cu 20 de miliarde lei mai mult decât în 2017. Acești bani trebuie împrumutați la dobânzi care s-au dublat și triplat față de decembrie 2016- cele mai mari dobânzi din UE. Mai mult România este singura țară din UE care se împrumută mai scump de la un an la altul. Grecia se împrumută mai ieftin și cu dobânzi în scădere de la un an la altul”, a completat liberalul.

Executivul tot introduce de doi încoace taxe noi și accize pentru că România a devenit mai riscantă decât Grecia pe piețele financiare, mai spune senatorul PNL.

„După doi ani de guvernare PSD +ALDE: România este considerată de piețele financiare mai riscantă decât Grecia!!! De aceea, de doi ani de zile guvernul tot introduce taxe noi accize și pe final de an în 2018 a venit cu OUG 114. Dragnea este disperat, are nevoie de bani pentru că știe că fără să plătească nu primește voturi. Pentru PSD+ALDE lucrurile sunt clare. Gaura din finanțele publice poate să fie acoperită prin tăieri de cheltuieli, concedierea rudelor, amânatelor, amanților, incompetenților din aparatul de stat. Dragnea, exact ca în ultimii doi ani, o să crească taxele pentru că știe foarte bine că sectorul privat nu-l votează. Ordonanțele, mult mai nocive pentru sectorul privat ca OUG 114, sunt pregătite”, a conchis Cîțu.