„În zona Corbeanca au existat în consolidări de terenuri de 10 hectare în sus, unde se pot construi cartiere rezidențiale și care vor ridica zona. Cererea este în creștere explozivă. Dezvoltarea Paradisului Verde (complex construit de omul de afaceri Cristian Tânțăreanu, n.r.) a contat foarte mult, a crescut zona. Magazinul Mega Image din Corbeanca are cele mai bune vânzări pe metrul pătrat din tot lanțul. Zona se transformă în Beverly Hills-ul Bucureștiului”, a declarat Cincă, într-o conferință de presă.
Omul de afaceri, care a trăit în perioada 2007-2014 în Anglia, a cumpărat între 2001 și 2003 terenul de 60 de hectare pe care vrea să construiască în primă fază 150 de vile, din care 40 în acest an. Pe termen lung, însă, Cincă are în plan dezvoltarea a 1.000 de vile.
„După ce m-am lăsat de calculatoare am călătorit foarte mult, iar șapte ani am locuit în Anglia. (…) Planurile de schimbare de domeniu au început din 2000, iar din 2001 până în 2003 am cumpărat terenul în vreo 500 de tranzacții. Vrem să construim în acest an 40 de case, anul viitor 80, dar nu vom dezvolta speculativ, ci doar la cerere. În funcție de evoluția pieței vom continua dezvoltarea. Din cele 150 de case pe care vrem să le dezvoltăm în primă fază am pre-contractat 10%”, a explicat Cincă.
Valoarea celor 150 de case este de aproximativ 12 milioane de euro, iar investiția va fi realizată din fonduri proprii, în proiect fiind implicați mai mulți investitori străini privați, potrivit lui Cincă.
Complexul va cuprinde locuințe individuale, dar și case grupate. Prețul unei vile individuale pornește de la 65.000 de euro, pentru o suprafață de 124 de metri pătrați construită, respectiv 3 camere și 500 metri pătrați de teren.
Omul de afaceri a finalizat în zonă ansamblurile Flamingo Garden 1 și 2, totalizând 30 de vile.
Cincă este optimist în ceea ce privește piața caselor din România, pe care o consideră foarte competitivă, cu multe case construite în regie proprie și cu proiecte de mici dimensiuni, dar, în același timp, într-un stadiu incipient de dezvoltare.
„Doar 10% din tranzacțiile totale din zona Bucureștiului au ca obiect achizițiile de case. Piața se va dezvolta, iar anul 2015 ultimul în care poți să cumperi case la preț de apartamente”, a explicat omul de afaceri.
Referindu-se la piața terenurilor din zona limitrofă Bucureștiului, Cincă a afirmat că există circa 3.000 de proprietari care au terenuri de peste 10 hectare, însă doar câteva zeci de cumpăratori, iar prețurile sunt de 1-3 euro/metru pătrat.
Cincă a fondat Flamingo, fiind prima mare companie privată care a fost listată la bursă. În anul 2007, compania a fuzionat cu retailerul Flanco, rezultând grupul de firme Flamingo International.
Compania a început în 2009 să aibă dificultăți la plata datoriilor din cauza crizei, iar Dan Adamescu, unul dintre cei mai bogați antreprenori locali, a preluat un pachet semnificativ de acțiuni, încercând să redreseze activitatea Flamingo. Adamescu nu a reușit să se înțeleagă cu principalii creditori, astfel că în decembrie 2009 compania a cerut intrarea în insolvență a tuturor firmelor din grup. Dintre acestea, doar Flanco International, compania care operează magazinele Flanco, a putut fi salvată, fiind preluată în 2010 de grupul Asesoft, deținut de oamenii de afaceri Iulian Stanciu și Sebastian Ghiță.
La data intrării în insolvență, principalii acționari ai companiei erau Dragoș Cincă, cu o participație de 22%, Dan Adamescu (20%) și compania Midfair Management cu 22% din acțiuni.