Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri și turism, le recomandă românilor să viziteze Poiana Zânelor, din Munții Rodnei, județul Bistrița-Năsăud, precum și atracțiile turistice din județul Suceava. Grapini a fost invitata specială e ediției de luni a emisiunii Gândul LIVE.
„Toată lumea mă întreba unde plecați în vacanță. Eu am plecat mai rar afară în vacanță pentru că eram obosită de naveta aceasta în afara țării pentru business. Și atunci, sigur, Poiana Zânelor. Dacă nu ați fost, vă recomand să vă duceți în județul Bistrița-Năsăud. La Gura Humorului, în Suceava în general. Am fost de mai multe ori, am făcut și revelionul acolo. Bineînțeles Brașov și mai nou Moeciu. Sunt locuri minunate chiar și mai aproape de mine. Dacă nu ați fost în Munțișorii Banatului cum le spun eu că sunt mai mici, la Brebu, Muntele Mic. Chiar dacă și acolo e nevoie încă de multă multă amenajare, dar atmosfera, aerul curat și zonele sunt minunate”, a precizat Grapini.
Poiana Zânelor se află pe raza comunei Șanț. Numele comunei se trage din perioada în care locuitorii din zonă erau nevoiți să sape șanțuri de apărare pentru a se apăra de atacatori. Satul a devenit celebru după de Dimitrei Gusti a organizat acolo o tabără de cercetare sociologică.
Bucureștenii ar putea vizita fortificațiile din jurul Capitalei
Vorbind despre atracțiile turistice din Capitală, Grapini a reluat ideea unui circuit al fortificațiilor din jurul Bucureștiului, adăugând că acesta va fi prezentat cu ocazia vizitei membrilor Organizația Mondială a Turismului. Bugetul pentru circuit va fi asigurat de Primăria Capitalei și de ministerul condus de Grapini
„Deja am avut întâlnire cu domnul primar (Sorin Oprescu n.r.). Vreau ca Bucureștiul, pe lângă ce a făcut până acum, centrul istoric. Să nu uităm, totuși Bucureștiul este Capitala. Aici sunt intrările cele mai mari de turiști. Sunt multe muzee de vizitat, dar mai are altceva. Poate puțină lume știe că există resursă de apă termală, unde s-ar putea face ceva. Apoi avei fortificația din jurul Bucureștiului care ar putea fi un obiectiv turistic”, a spus Grapini la Gândul LIVE.
„Trebuie un buget și din partea Primăriei Capitalei, sigur că ne gândim și noi la un buget din partea ministerului”, a adăugat ministrul delegat pentru turism.
În luna iulie, la București se va organiza o conferință internațională la care vor participa statele membre ale Organizației Mondiale a Turismului. România deține pentru prima dată președinția acestui for.