Garsoniera, care face parte din ansamblul Kristal Residence, situat în zona stației de metrou Dimitrie Leonida din cartierul Berceni, are o suprafață utilă de 25 de metri pătrați.
Cel mai scump apartament scos la vânzare are o suprafață utilă de 120 de metri pătrați și o terasă de 150 de metri pătrați.
La cea de-a 21-a ediție a TNI participă 118 de companii, acestea având în portofoliu 24.000 de locuințe noi și vechi, dar și spații comerciale, terenuri din București, Ilfov, de pe litoral sau Valea Prahovei.
Cel mai scump complex turistic scos la vânzare costă 4,2 milioane de euro și se află în zona Trei Brazi din Predeal. Proprietatea dispune de o clădire de 3.064 de metri pătrați și un teren de 1.795 de metri pătrați.
La expoziție sunt prezenți și dezvoltatori de proiecte imobiliare ecologice, dar și reprezentanții Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC), care vor oferi consultații despre cum se poate construi o „casă verde”.
În prezent, în România există peste 4.000 de case certificate ca fiind verzi, iar 25 de dezvoltatori de proiecte rezidențiale sunt în proces de certificare.
„Așteptările noastre sunt ca cel puțin 10.000 de locuințe să urmărească criteriile ambițioase care stau la baza definirii unei «Case Verzi». Economiile de energie și reducerea costurilor de reparație, precum și de sănătate, pot fi echivalente cu trei plăți lunare pe an în cazul accesării unui credit ipotecar, atunci când comparăm o «Casă Verde» versus una non-Verde. De asemenea, aceste economii încep de la prima rată lunară întrucât cumpărătorii de locuințe pot accesa acum credite cu o dobândă mai mică, oferite pentru a sprijini construirea sau renovarea de «Case Verzi»”, a declarat directorul general al RoGBC, Steven Borncamp.