George Soros pariază pe o nouă investiție, după ce a declarat că Facebook și Google reprezintă „o amenințare”

Publicat: 15 02. 2018, 14:09

Compania din domeniul tranzacționării monedelor virtuale a înregistrat o creștere a prețului acțiunilor, după lansarea unui nou produs de tip criptomonedă.

 

Soros Fund Management avea aproape 2,5 milioane acțiuni Overstock la finele lui 2017, devenind al treilea cel mai mare acționar în companie, potrivit raportului fiscal publicat miercuri, citat de CNBC.

 

Aceste acțiuni valorau 157,97 milioane dolari în decembrie 2017 și au ajuns la 146,72 milioane dolari la închiderea bursei de miercuri.

 

Acțiunile Overstock au crescut cu peste 200% după ce compania a anunțat că se va implica în tranzacționarea de monede virtuale, în septembrie 2017. Subsidiara majoritară a Overstock, denumită tZero, a colaborat cu două companii din domeniul serviciilor financiare, RenGen și Argon, pentru a crea ceea ce se numește „o platformă de tehnologie distribuită pentru piețele de capital”.

 

Ovestock este o firmă de comerț electronic concentrată asupra vânzării de produse pentru casă și haine. CEO-ul Patrick Byrne a devenit interesat de bitcoin, acceptându-l ca mijloc de plată din 2014 și tehnologia „blockchain”.

 

SEC (Securities and Exchange Commission) din SUA nu a făcut comentarii legate de ceea ce vând/cumpără fondurile de acțiuni.

 

Soros a vorbit public despre ecosistemul monedelor virtuale în ianuarie 2018, la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția. Miliardarul a declarat că tehnologic blockchain ar putea avea o utilizare pozitivă, dar criptovalutele ar putea rămâne într-o „bulă tipică”.

 

Soros, adio Facebook, bun venit Snap

 

Soros a vândut cele 10.000 de acțiuni deținute la Amazon. De asemenea, miliardarul a renunțat la cele 109.451 acțiuni deținute la Facebook, care valorau 19,3 milioane dolari. În T3 2017, fondul lui Soros a vândut 367.262 acțiuni Facebook.

 

Investitorul a fost critic mai ales la adresa unor companii precum Facebook și Google. În cadrul Forumului Economic Mondial, Soros a spus că aceste entități reprezintă o amenințare.

 

Pe de altă parte, fondul lui Soros a cumpărat 1.600 de acțiuni ale Alphabet, compania-mamă a Google, în decembrie 2017. Fondul deține în total 4.600 de acțiuni Google.

 

În aceeași lună, Soros a cumpărat 141.800 acțiuni Snap, 71.500 acțiuni Netflix și 15.700 acțiuni Twitter.

 

Toate cele trei companii au avut trimestre bune la finele lui 2017. Netflix a dobândit mai mulți abonați, peste estimările brokerilor de pe Wall Street, Twitter a înregistrat primul său profit net și Snap a realizat o creștere a numărului de useri și a veniturilor.

 

Între timp, Soros Fund Management a vândut 45.300 de acțiuni Microsoft.