Roșiile de la piață sunt prea scumpe, iar roșiile de seră de la supermarket nu au un gust bun. Este timpul să cultivați roșii delicioase pe cont propriu. De la plantarea primelor răsaduri până la coacerea lor, roșiile sunt printre cele mai populare plante de cultivat în grădina de legume.
Cu metode de îngrijire potrivită și câteva sfaturi utile, poți produce roșii mari, delicioase și coapte.
Secretul pentru a cultiva roșii gustoase este să alegi cele mai bune soiuri și să alegi un ghiveci mare dacă deții o seră proprie sau pe terenul tău, în aer liber. Roșiile trebuie să se cultive la lumina directă a Soarelui și într-un loc aerisit. Adăugați un strat de mulci pentru a menține umiditatea și smulgeți frunzele bătrâne. Nu aglomerați răsadurile. Oferiți-le suport tulpinilor când cresc.
Solul trebuie să fie unul sănătos. Plantează roșia la momentul potrivit, la început de sezon. Roșiile de început de sezon se maturizează de la 40 la 70 zile. Cele plantate la final de sezon se maturizează în maxim 100 zile. Planta trebuie udată.
Vă veți da seama că roșiile sunt coapte când au culoarea roșie, textura netedă, lucioasă, suplă și fermă la atingere, și mai ales, dacă se desprinde ușor din plantă. Nu lăsați roșiile parțial coapte pe tulpină fiindcă atrageți dăunători. Roșiile complet coapte pot fi lăsate la frigider între 2 și 3 zile. Vor avea un gust mai bun când vor fi lăsate puțin timp la temperatura camerei, scrie The Spruce.