Glovo: Românii, cei mai mari consumatori de ȘAORMA. Cât a costat cea mai scumpă comandă cu kebab de anul trecut
This browser does not support the video element.
Potrivit unor statistici efectuate de o companie care livrează mâncare în 23 de țări, românii sunt cei mai mari consumatori de kebab.
4 milioane de șaorma au fost consumate anul trecut în România, susține GLOVO, compania care livrează mâncare la domiciliu. Un bucureștean a comandat șaorma de 349 de ori în 2023.
Cea mai scumpă comandă care includea șaorma a costat 1600 lei, provenită din Ploiești. Preferatele românilor sunt kebabul cu carne de pui de găină, kebabul din carne de curcan și cu brânză.
Ziua de 8 martie, când femeile și-au luat liber de la serviciu și au luat pauză de la gătit, s-au efectuat cele mai multe comenzi în număr record: 600 porții de kebab pe oră.
Minutul de aur s-a înregistrat pe 21 noiembrie 2023, ora 19:14, când s-au înregistrat 30 de comenzi cu kebab, transmite reportajul realizat de Digi24.
Potrivit statisticilor, cei mai mulți români preferă să consume kebab seara, între orele 18 și 21, intervalul considerat cel mai nesănătos de către medicii nutriționiști pentru a consuma preparate consistente de proteine.
Sursa Foto: Profimedia