Grupul controlat de omul de afaceri Alin Niculae, Alfa Group, cumpără cea mai mare parte a proiectului IRIDE Park din Pipera. Valoarea tranzacției

Grupul controlat de omul de afaceri Alin Niculae, Alfa Group, cumpără cea mai mare parte a proiectului IRIDE Park din Pipera. Valoarea tranzacției
Publicat: 01/10/2024, 18:20

Alfa Group, fondat și controlat de omul de afaceri Alin Niculae, achiziționează de la CPI România cea mai mare parte din proiectul IRIDE Park din Pipera, logistica aferentă și două imobile aflate în vecinătate, cu potențial pentru o dezvoltare ulterioară, conform înțelegerii semnate luni de cele două părți, au anunțat reprezentanții grupului.

Vânzarea agreată oficial marți face parte din strategia de dezvoltare a Alfa Group, pe de o parte, și de optimizarea a portofoliului, din punctul de vedere al oficialilor CPI.

Clădirile IRIDE eighteen, myhive | IRIDE nineteen, myhive | IRIDE twenty și myhive Metroffice nu fac obiectul acestei tranzacții și rămân în proprietatea CPI Romania, cel mai important investitor imobiliar de pe piața locală.

Portofoliu solid de proiecte imobiliare premium

„Tranzacția încheiată cu ALFA GROUP reprezintă o etapă a procesului de optimizare a portofoliului CPI în România, care include unele dintre cele mai valoroase proiecte de office și retail de pe piața locală, achiziționate de la Immofinanz și S-IMMO. Prioritatea noastră strategică este de a investi în dezvoltarea și modernizarea portofoliului integrat pentru a spori valoarea și atractivitatea clădirilor noastre premium de birouri și a centrelor comerciale devenite ancore ale comunităților din zonele în care operează. Ne consolidăm astfel prezența pe piața locală de real estate, unde suntem unul dintre cei mai importanţi jucători”, a declarat Fulga Dinu, Country Manager CPI România.

„Activele Iride Park se alătură unui portofoliu solid de proiecte imobiliare premium pe care Alfa Group l-a dezvoltat pe segmentele office și rezidențial din București. Tranzacția pe care o semnăm astăzi este una dintre cele mai reprezentative achiziții imobiliare anunțate în România în ultimii ani, fiind totodată și una dintre cele mai complexe. Ea confirmă încrederea pe care Alfa Group o are în potențialul acestei industrii pe termen mediu și lung, și ne ajută să ne consolidăm poziția de leadership pe care o avem pe piața imobiliară premium din România”, a declarat Mihai Măcelaru, CEO Alfa Group.

Tranzacția, realizată prin societatea Iride Development, este evaluată la 60 de milioane de euro, potrivit surselor din piață.

CPI Property Group este unul dintre cei mai mari proprietari de real estate din Europa, acționarul majoritar fiind miliardarul ceh Radovan Vitek. Cu un portofoliu de proprietăţi cu valoarea de peste 21 de miliarde de euro, CPIPG deține proprietăţi premium de birouri în principalele capitale din Europa Centrală și de Est: Praga, Berlin, Viena, Bucureşti și Budapesta. Grupul deține, de asemenea, proprietăți de retail în Europa Centrală și de Est, precum și hoteluri, unități rezidențiale şi terenuri.

Grupul antreprenorial Alfa Group, fondat de Alin Niculae, include mai multe companii de referință pentru industriile de profil, respectiv OSCAR Downstream (Petrol & Gaze), Akcent Development (Imobiliare) și Onix Asigurări (Asigurări de garanții).

În domeniul imobiliar, portofoliul din București include clădirile de birouri Oscar One, Maria Rosetti Tower, Eminescu Offices, Mendeleev Office 5, precum și proiectele imobiliare rezidențiale de referință Cloud9, 19th Residence, 20th Residence și 21 Residence – fazele 1 & 2.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum au reușit spionii Israelului să se infiltreze în Hezbollah. Liderii grupării au făcut o...
Prințesa Diana și propunerea indecentă făcută de Mohamed Al Fayed: „A ieșit din biroul lui...
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
Doi pensionari români prinși pe aeroport cu bijuterii de lux în valoare de 650.000 de...
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când...
Detalii şocante din ancheta uciderii româncei din Italia. Criminalul a omorât-o cu o mișcare de...
Doi pensionari români, prinși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii în valoare de 650.000 de...
Cod galben de ninsori în România după ciclonul Ashley! Zonele unde lapovița și vântul puternic...
Fosta prezentatoare tv care arată WOW la 54 de ani. La ce aliment a renunțat...
Reacţia unui român stabilit în UK, după ce a văzut cât costă o sticlă de...
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
Accident mortal în București! Un pieton a murit călcat de tramvai, pe linia 41
ULTIMĂ ORĂ! Știrea zilei despre Maria Ciobanu
Au voie utilajele agricole să circule pe drumurile publice? Cum depășești corect un utilaj de...
Cancelarul Olaf Scholz vrea să vorbească la telefon cu Vladimir Putin. Cei doi lideri nu...
A fost găsită o planetă CA PĂMÂNTUL în jurul unei stele foarte aproape de noi
Șoferii cu mașini pe benzină, taxați în plus în România. Se aplică de azi, 1...
A început marele război. primele rachete au fost lansate
Tradiții și obiceiuri de 1 octombrie. Ce rugăciuni trebuie rostite de Acoperământul Maicii Domnului
A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
Imagini incredibile cu Alin Oprea și Larisa Uță! Au mers în fața altarului în urmă...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Norii de gaz interstelar ar fi schimbat Pământul acum 7 milioane de ani