Prima pagină » Economic » Grupul Microsoft, obligat să achite taxe restante de 28,9 miliarde de dolari în Statele Unite

Grupul Microsoft, obligat să achite taxe restante de 28,9 miliarde de dolari în Statele Unite

Grupul Microsoft, obligat să achite taxe restante de 28,9 miliarde de dolari în Statele Unite

Serviciul fiscal din Statele Unite (IRS) a cerut grupului Microsoft să achite Departamentului Trezoreriei impozite restante de peste 28,9 miliarde de dolari, o acțiune care marchează escaladarea uneia dintre cele mai mari dispute corporative.

Grupul multinațional din domeniul tehnologiei informaționale a anunțat că a primit înștiințări din partea Serviciului Intern pentru Venituri (IRS) referitoare la recalculări ale creanțelor fiscale din perioada 2004-2013, conform cotidianului Financial Times.

Serviciul fiscal din SUA a investigat acțiunile Microsoft de transfer al costurilor de producție, o practică prin care companiile multinaționale ar redistribui incorect, conform criticilor, profiturile în state cu impozite mici, pentru a minimiza cuantumul taxelor.

Microsoft a dezvăluit acum aproximativ zece ani că a fabricat și a distribuit sisteme software în centre regionale din Singapore, Dublin și Puerto Rico, iar în acest context a redistribuit profiturile.

Microsoft contestă solicitarea Serviciului fiscal din SUA

”Multe companii multinaționale practică redistribuirea costurilor, întrucât schema reflectă caracterul global al afacerilor”, a comunicat compania Microsoft.

Grupul tehnologic american a transmis joi că nu este de acord cu solicitarea IRS de a plăti impozite în mod retroactiv. ”Vom contesta ferm solicitarea prin sistemul de apel al IRS” și, dacă va fi necesar, în sistemul judiciar, a subliniat Microsoft.

Grupul tehnologic multinațional, care are sediul în Redmond, Washington, a dat asigurări, conform agenției The Associated Press, că a respectat reglementările fiscale din Statele Unite. David Goff, vicepreședintele Microsoft responsabil de Afaceri Fiscale, a transmis că grupul multinațional și-a modificat structura corporativă în ultimii ani, după perioada verificată de autoritățile fiscale de la Washington. David Goff a precizat că suma de 28,9 miliarde de dolari, solicitată de Serviciul fiscal american, ar trebui redusă cu aproximativ zece miliarde, în contextul noilor reglementări, aprobate în anul 2017 de Administrația Donald Trump.

Microsoft a comunicat că, în 2021, și-a transferat în Statele Unite unele unități de producție software și a primit reduceri fiscale de 3,3 miliarde de dolari în cadrul sistemului de stimulente acordat pentru reducerea activităților din străinătate.

Foto: Profimedia

Citește și:

Inflația din Statele Unite pare să se modereze, dar rămâne peste nivelul vizat de Rezerva Federală

Licențiat în Jurnalism, Științe Politice și Teologie Ortodoxă, Mihail Drăghici este activ în presa centrală din 2002, având o activitate de peste 20 de ani ca editor de știri externe la una ... vezi toate articolele

Citește și