Prima pagină » Economic » Guvernul german vrea consolidarea SECURITĂȚII energetice și exprimă preocupări în legătură cu obiectivele climatice din SUA

Guvernul german vrea consolidarea SECURITĂȚII energetice și exprimă preocupări în legătură cu obiectivele climatice din SUA

Guvernul Olaf Scholz intenționează să continue tranziția energetică și să consolideze securitatea infrastructurii, afirmă ministrul Economiei, Robert Habeck, exprimând preocupări în legătură cu acțiunile viitoarei Administrații Donald Trump, care ar putea relaxa obiectivele climatice ale Statelor Unite, cu impact inclusiv asupra Europei.

Prezent la Congresul Tranziției Energetice, Robert Habeck, vicecancelar și ministru al Economiei și Protecției Climei, a avertizat că entități susținute de națiuni autocrate lansează atacuri asupra infrastructurii energetice.

”Trebuie să luăm în calcul faptul că atacurile hackerilor, acțiunile de perturbare și sabotaj asupra infrastructurii energetice se vor multiplica în viitor. De aceea, dezbaterile despre infrastructura energetică și securitatea energetică sunt în centrul dezbaterilor de securitate din țara noastră. Lumea s-a schimbat, nu sunt doar conflicte externe, trebuie să fim conștienți de importanța securității țării noastre. Toate investițiile în securitatea infrastructurii sunt investiții bune. Este necesară o nouă dezbatere, pe care o voi coordona, asupra activităților din sfera digitală și a controlului asupra infrastructurii, mă refer la cine are controlul, nu doar asupra panourilor solare, ci și asupra turbinelor eoliene, asupra centralelor electrice, a transformatoarelor și mașinilor autonome”, a declarat Robert Habeck, în discursul rostit la Congresul Tranziției Energetice.

”În ultimii ani, am învățat că energia este o problemă de securitate. În relațiile comerciale, energia poate fi folosită ca armă contra intereselor noastre”, a atras atenția ministrul german al Economiei.

Berlinul este preocupat de acțiunile Administrației Trump

Vicecancelarul Robert Habeck a exprimat preocupări în legătură cu potențiala relaxare a obiectivelor de protejare a climei de către viitoarea Administrație Donald Trump.

”La o săptămână de la alegerile din SUA, nu știm exact ce pregătește noua Administrație, dar, din ceea ce am auzit în campania electorală în materie de politică energetică, nu sunt lucruri bune. Este în discuție retragerea SUA din Acordul climatic Paris, ceea ce ar însemna folosirea energiei fosile și reducerea reglementărilor de protejare a climei în SUA. Acest model economic, axat pe energii fosile, ar fi un regres masiv”, a subliniat Robert Habeck, notând că în noul context ar putea fi afectate și obiectivele Uniunii Europene.

FOTO: Profimedia

VIDEO: Ministerul german al Economiei și Protecției Climatice

Citește și:

Bloomberg: UE observă doar progrese LIMITATE în sensul unui acord pentru evitarea impunerii taxelor vamale Chinei

Licențiat în Jurnalism, Științe Politice și Teologie Ortodoxă, Mihail Drăghici este activ în presa centrală din 2002, având o activitate de peste 20 de ani ca editor de știri externe la una ... vezi toate articolele

Citește și