Pentru prima dată, scrie Ziarul Financiar, cineva recunoaște public că în mediul de afaceri, la nivel de top management, au avut loc asemenea incidente, până acum vorbindu-se doar despre zvonuri sau informații „off the record”.
„Au fost cazuri și în rândul românilor, și în rândul expaților, pentru că românii de la expați au învățat”, a declarat Furnică, explicând că directorii străini veniți în România și-au dat seama că pot face astfel de lucruri văzând cât este de nepregătit Fiscul român față de cel din Marea Britanie, de exemplu.
„Unora care au și furat le dau și bonusuri de exit, ca să acopere cu nisip ce miroase rău și, de fapt, îi promovează undeva în afara țării sau într-o chestie cețoasă. Astfel de companii sunt companii publice, iar dacă se aude la o companie care e listată la New York că directorul lor financiar din România a furat 3 milioane de euro, impactul pe bursă asupra acțiunilor este infinit mai mare decât costul scoaterii acelui manager din poză. Au fost câteva astfel de cazuri supărătoare în România, în consumer goods, în advertising și în domeniul industrial, iar de obicei problema pleacă de la CEO”, a mai spus Furnică.