Terenul și clădirea Hotel Ambasador din București, aripa dinspre Ciclop, au fost restituite în natură moștenitorilor arhitectului Arghir Culina, fostul proprietar, după un litigiu care a durat zece ani.
Imobilul compus din teren în suprafață de 520 mp și clădire cu subsol, parter și 13 etaje, situat în Bulevardul Magheru înspre Garajul Ciclop, a fost scos de sub naționalizare prin admiterea irevocabilă a acțiunii în revendicare și redobândit în natură.
Clădirea a fost construită între anii 1937 și 1939, fiind proiectată de către proprietar, și a devenit cunoscută găzduind Hotelul Ambasador.
După 10 ani de judecată, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat prin hotărâre irevocabilă de respingere a recursurilor formulate de Ambasador SA, AVAS și Ministerul Finanțelor soluția pronunțată încă din 2003 de Tribunalul București și confirmată de Curtea de Apel București anul trecut, se arată într-un comunicat al societății de avocatură Zamfirescu Racoți & Partners (ZRP), care i-a reprezentat pe moștenitorii fostului proprietar.
„Drept consecință, SC Ambasador SA a fost obligată să lase reclamanților în deplină proprietate și liniștită posesie imobilul menționat, fiind constatată nevalabilitatea titlului prin care statul a dobândit proprietatea hotelului Ambasador”, se spune în comunicat.
ZRP asigură servicii de asistență juridică atât în sfera litigiilor și a arbitrajului, cât și în domeniul avocaturii de business și al consultanței fiscale.