Retailerul suedez de mobilă a anunțat că va introduce în meniu o variantă vegetariană, „eco-friendy”, a chifteluțelor suedeze produse din carne de vită și de porc, scrie The Guardian.
Reprezentanții companiei susțin că au luat această decizie pentru că sunt îngrijorați de contribuția pe care o pot avea chifteluțele lor la procesul de încălzire globală.
Un raport de sustenabilitate al Ikea arată că emisiile de dioxid de carbon care au legătură cu alimentele vândute și servite în restaurantele retailerului ajung anual să însumeze 600.000 de tone. Acesta este echivalentul anual al emisiilor de gaze cu efect de seră provenite de la 125.300 de vehicule cu pasageri.
Se estimează că 150 de milioane de chifteluțe produse din carne de porc și de vită sunt servite anual în restaurantele Ikea. În România, singurul magazin situat în Băneasa Shopping Center vinde peste 4 milioane de chifteluțe anual.
Datele sau țările unde care vor fi puse în vânzare chifteluțele vegetariene nu au fost încă anunțate.