Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, luni, că a fost dat ordinul de începere pentru construcția lotului 1 al Autostrăzii de Centură București. Lotul 1 al A0 are o lungime de 16,93 km.
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, alături de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au înmânat ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 al Autostrăzii de Centură București.
Știm foarte bine ce importanță au cele două inele de autostradă pentru noi, românii. Le urăm colegilor noștri din Republica Turcia mult succes. Ne dorim ca lucrările să fie de cea mai bună calitate, ca proiectul să fie livrat la timp și ca pe teren să existe mobilizare generală, astfel încât, până la finalul anului 2022, să dăm în circulație cea mai mare parte a celor două loturi, urmând ca restul să fie livrat în 2023, conform contractului. Am încredere în acest parteneriat și vă ofer sprijinul nostru”, a anunțat Cătălin Drulă, care a fost prezent pe Autostradă alături de ambasadorul Republicii Turcia la București, E.S. doamna Füsun Aramaz, și a antreprenorului turc care a fost desemnat câștigătorul licitației.
În cadrul vizitei, ministrul a inspectat și lucrările aflate deja în desfășurare pe lotul 2 al A0, acolo unde același constructor turc este mobilizat pe teren, de anul trecut.
Cătălin Drulă a transmis că se așteaptă la un avans consistent în 2021, în condițiile în care exproprierile au fost finalizate în decembrie 2020.
Lotul 1 al A0 are o lungime de 16,93 km, iar antreprenorul care va executa lucrările este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri veTicaret A.Ş.
Valoarea contractului este de 830.679.662,15 de lei, fără TVA și durata contractului este de 30 luni pentru perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni pentru perioada de garanție a acestora.
Lucrările au ca termen de finalizare prima jumătate a anului 2023.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a fost desemnat constructorul podului peste râul Dâmbovița, de pe Drumul Național 73 (DN 73). Noul pod va avea o lungime de 170 de metri. Cel vechi datează din anul 1886 și a fost declarat monument istoric.
Potrivit unui comunicat al CNAIR, câștigătorul contractului care vizează proiectarea și execuția lucrărilor podului este SC Maristar Com SRL, cu un preţ de 33.804.451,85 Lei fără TVA.
Activitatea de proiectare a sectorului Târgu Mureş-Târgu Neamţ din Autostrada A8 va fi monitorizată de CNAIR, după ce la firma de proiectare „s-a constatat o incapacitate constantă”.
În ceea ce priveşte proiectarea sectorului Târgu Mureş – Târgu Neamţ, există o incapacitate constatată, de-a lungul timpului, la firma de proiectare. Din acest motiv am luat decizia să monitorizăm permanent acest prestator de servicii. Astfel, în fiecare zi de luni, la sediul ministerului analizăm stadiul evoluţiei serviciilor de proiectare pe acest proiect”, a declarat Mariana Ioniţă, director general al CNAIR.
Potrivit unui comunicat al companiei, din acest grup de lucru interinstituţional fac parte autorităţile publice centrale care concură la realizarea investiţiei cu scopul de a simplifica şi fluidiza procesul de implementare a proiectului.
CNAIR a anunțat că joi, 14 ianuarie, a notificat antreprenorul în vederea rezilierii contractului pentru modernizarea DN71.
Joi, 14.01.2021, CNAIR a notificat Antreprenorul Asocierea SC Aqua Parc SRL – SC Mavgo Holding SRL – Hydrostroy AD – VDH AD (Vodstroi 98 AD) – SC BDU Maxi Construct SRL., în vederea rezilierii contractului «Modernizare DN71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, km. 0+000 – km. 44+130 lărgire la 4 benzi de circulație și km. 51+041 – km. 109+905 drum la 2 benzi : Lot 1 (Sector 1) : Bâldana – Târgoviște km. 0+000 – km. 44+130 lărgire la 4 benzi de circulație»“, au anunțat reprezentanții CNAIR, prin intermediul unui comunicat.
Potrivit sursei citate, contractul va fi reziliat pentru că antreprenorul nu a respectat termenul legal de 5 zile lucrătoare de la data semnării contractului de constituire a Garanției de Bună Execuție.