Prima pagină » Economic » Închirierea umbrelelor din Marble Beach din Thassos, prea SCUMPĂ pentru români. Cât costă o umbrelă cu două șezlonguri

Închirierea umbrelelor din Marble Beach din Thassos, prea SCUMPĂ pentru români. Cât costă o umbrelă cu două șezlonguri

Închirierea umbrelelor din Marble Beach din Thassos, prea SCUMPĂ pentru români. Cât costă o umbrelă cu două șezlonguri
Sursa Foto: Shutterstock

Plaja Marble din Thassos (sau Saliara în limba greacă) nu este un loc prea ospitalier cu turiștii ce au venituri mici și medii. 

Pentru un român, să închiriezi două umbrele este usturător la buzunar, scrie Playtech. 

Sursa Foto: Shutterstock

Sursa Foto: Shutterstock

Plaja Saliara din Thassos

Plaja se află la 5 km de orașul Thassos, în nord-estul insulei Thassos. Se poate ajunge la Marble Beach prin Makryammos. Este un loc exotic ce-i drept, iar Playtech scrie „verdele copacilor în combinație cu albastrul mării creează un peisaj unic”.

Pentru a le admira mai bine, pot să închiriezi bărci cu vele care efectuează excursii de o zi. Un turist român relatează că „apa nu prea este de copii, fiind destul de adâncă la mal. E drăguță, dar scumpă”.

Sursa Foto: Shutterstock

Sursa Foto: Shutterstock

Costă 50 euro umbrela cu două șezlonguri. Pachetul include și două băuturi. Turistul român se declară ușor dezamăgit de prețuri și servicii. Între timp, Grecia este grav afectată de caniculă și de incendiile de vegetație.

Cu ce se poate lăuda insula Thassos

Thassos, o insulă din Marea Egee de Nord, are o suprafață de 380 km pătrați și este populată de 13.000 oameni. Principalele sale activități economice care îi aduc profit sunt agricultura, mineritul de marmură și plumb, dar mai ales, turismul.  Pe insulă sunt cultivate măsline, struguri, nuci, migdale și sunt crescute albine. Insula este binecunoscută pentru mierea sa dulce, pentru uleiul de măsline și vin. De asemenea, unii locuitori trăiesc din pescuit și păstorit, dar și din industria de cherestea.

Sursa Foto: Shutterstock

Sursa Foto: Shutterstock

Se spune că Stafilus, fiul lui Dionisos, zeul grec al vinului, a trăit în Thassos. Este o insulă pe care s-au găsit așezări datate din vremea Paleoliticului și a fost foarte populată de la finalul epocii bronzului, fiind colonizată ulterior de fenicieni și de greci, apoi cucerită de perși și în cele din urmă, supusă de atenieni, de macedoneni și de romani. În 1456 a fost cucerită de otomani și ocupată pentru scurt timp de o flotă rusă între anii 1770 și 1774. Insula a revenit Greciei în 1912, în urma primului război balcanic.

Insula are un relief muntos, dar nu foarte accidentat, precum și o pădure de pini care acoperă o parte din versanții estici ai insulei. Temperaturile maxime se pot situa în jurul valorii de 39 grade în august, iar minimele la -2 grade pe durata iernii.

Citește și:  Româncă, supărată foc după vacanța în Thassos: „Am mâncat la CARTOFI de mi-a ajuns pentru tot anul”

Citește și: Turist în GRECIA anului 2024. Reprezentantul comunității Forum Thassos, despre cazurile de FURTURI și creșterile de prețuri. ”E o destinație sigură”

Citește și: Cât costă băuturile pe o plajă din THASSOS în 2023. Prețurile nu sunt deloc mici

 

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și