Consumul de ciocolată pare a fi în relație directă cu numărul de premii Nobel primite de o țară anume. Cel puțin așa crede Franz Messerli de la The New England Journal of Medicine, care a stabilit o corelație directă între cantitatea de ciocolată consumată pe cap de locuitor și numărul de laureați Nobel la 10 milioane de persoane, scrie Business Magazin.
Elveția conduce topul – acolo se consumă cea mai mare cantitate de ciocolată din lume și au fost cei mai mulți câștigători ai premiului Nobel. Studiul a fost făcut pe 23 de țări, iar consumul de ciocolată a fost estimat cu ajutorul rapoartelor unor producători din domeniu.
Click pe imagine pentru a mări
Statele Unite ale Americii, Franța și Germania se clasează la mijlocul clasamentului, iar China, Japonia și Brazilia, pe ultimele locuri. Suedia face excepție. Cu 6,4 kilograme de ciocolată consumate anual pe cap de locuitor, țara ar fi trebuit să „producă” 14 premii Nobel, dar în schimb a câștigat 32.Pe de altă parte, datele graficului sunt relevante și destul de greu de contrazis, iar „doza minimă” este de circa 2 kg de ciocolată pe cap de locuitor. În România consumul este de circa un kilogram pe cap de locuitor.
Pentru mai multe infografice vizitați site-ul Business Magazin