Producția de pepeni verzi și galbeni a avut, în perioada 1990-2011, cea mai semnificativă creștere, de 85,6%. Astfel, ea a ajuns de la 11.242 de kilograme pe hectar la începutul anilor ’90, la 20.868 de kilograme pe hectar în 2011, reiese din cele mai recente date ale Institutului Național de Statistică (INS) centralizate de gândul.
În rândul principalelor culturi luate în calcul, producția de hamei a înregistrat cea mai mare scădere, respectiv 36,7%, în timp ce culturile din bumbac au dispărut în 1996.
În perioada analizată, de 22 de ani, producția medie de grâu la hectar a crescut cu 13,2 procente, cea de porumb boabe cu 64,1 procente, iar cea de floarea soarelui cu 27,6 procente.
În cazul culturilor de cartofi, producția medie la hectar a crescut cu 50,9%, în timp ce în cazul culturilor agricole de tomate și de varză albă creșterea înregistrată nu a depășit 37 de procente.
Totodată, în 2011, producția de ardei era mai mare cu 60,7% față de cea înregistrată în anul 1990, conform datelor INS.
Click pentru a mări (INFOGRAFIC: gândul.info – date INS)
Știrile economice de ultimă oră, de acum și pe Facebook, pe pagina Gândul Financiar