Prima pagină » Economic » Insula interzisă bărbaților. Micul paradis în care doar femeile pot avea experiențe de 5 stele

Insula interzisă bărbaților. Micul paradis în care doar femeile pot avea experiențe de 5 stele

Detalii pe gândul

Insula SuperShe se află în Marea Baltică, pe coasta Finlandei. Acolo se află patru apartamente renovate, în care încap zece persoane, scrie cnbc.com. Căsuțele de lux au toate dotările unui hotel de cinci stele: saune finlandeze, spa-uri, camere frumos decorate. Printre activitățile zilnice se numără yoga, meditația, consumul de mâncare bio, cursuri de gătit, de fitness, sporturi în natură etc.

„Este frumos…avem câmpuri de afine în mijlocul insulei”, povestește Roth pentru CNBC Make It. „Vara seamănă cu o adevărată utopie”.

foto: Kristina Roth

Roth nu a început aventura dintr-o utopie. „Am venit la New York cu două genți și am demarat o afacere fără investitori”, spune femeia. Roth, originară din Germania, povestește despre afacerea în IT pe care a înființat-o, Matisia Consultants.

„Am început cu un laptop și creierul meu și am generat venituri ridicate pentru companie – 65 milioane dolari pe an”, spune Roth.

Mulți antreprenori au subestimat-o. „Sunt tehnician IT și am lucrat cu mulți bărbați. Unii chiar mă întrebau: „Blondino, ce cauți aici? Așa am pățit în perioada studiilor”, povestește Roth. „Nu trebuie să judeci o carte după copertă – este un clișeu – se întâmplă des în domeniul tehnologic”.

foto: Kristina Roth

O amintire iese în evidență. În calitate de CEO al Matisia Consultants, Roth trebuia să se întâlnească cu un nou client. A ajuns acolo cu un grup de bărbați. Când au ajuns, clientul a presupus imediat că unul dintre bărbați este CEO-ul companiei.

„Au mers imediat la el. Lucra pentru mine…”, spune Roth. „I-au strâns mâna… și desigur, am făcut bășcălie de clientul meu, pe tot parcursul proiectului. Nu am uitat niciodată”.

După ce Roth a vândut Matisia Consultants în urmă cu doi ani (pentru o sumă neprecizată), a început să călătorească și să se întâlnească cu femei din toată lumea. Povestea de succes a lui Roth „le-a inspirat pe alte femei, din numeroase domenii, precum sportul și arta”.

foto: Kristina Roth

O idee a început să se contureze rapid. „În timpul carierei mele, am mers la numeroase evenimente pentru femei”, spune Roth. „Sincer, eram foarte plictisită, nu voiam să îmi irosesc timpul. Era totul atât de organizat și nu făceam altceva decât să ofer cărți de vizită”.

Roth a dorit să creeze ceva mai bun. S-a născut astfel rețeaua SuperShe, care organiza evenimente de business pentru femei în Hawaii, Insula Necker și alte zone exclusiviste. În prezent, comunitatea are peste 3.000 de membri. Mai mult, în timpul călătoriilor, Roth a „copt” ideea insulei pentru femei.

Între timp, Roth a auzit de o insulă în Marea Baltică, chiar de la… prietenul ei. „Mi-a rămas în minte. Am vrut să evadez acolo. Oportunitatea a venit singură, pe tavă, pe când eram în Finlanda”.

foto: Kristina Roth

Insula a necesitat multe investiții, pentru că nu avea electricitate, apă potabilă și drumuri. Roth, care nu a dorit să spună cât a costat renovarea, a transformat insula într-un paradis pentru femei.

SuperShe este o adevărată oază și Roth „taie” bilete exclusiviste. Procesul de aplicare presupune chiar și un interviu video. Insula se va deschide oficial în iulie și există deja 4.000 de doritoare care vor să participe la evenimente în paradis. Cei mai mulți aplicanți provin din SUA, Italia și Franța.

Totuși, o săptămână de relaxare pe această insulă costă între 5.000 și 6.000 de dolari, deci nu este pentru buzunarul oricui. De asemenea, unii au fost deranjați de procesul unic de selecție a clientelei.

foto: Kristina Roth

Pe de altă parte, Roth spune că nu discriminează pe nimeni și este gata să ofere gratuitate pentru cei care nu își permit un asemenea concediu de vis. Ce dorește însă prin procesul de selecție? Poveștile femeilor sunt cheia alegerii. „Avem povești superinteresante de la femei, care își rup din timpul lor și ni le transmit și nouă”, explică Roth.

„O doamnă care a evadat din Coreea de Nord și o artistă care încă locuiește în Siria, în pericol, acestea sunt povești care ne marchează”, adaugă femeia de afaceri.

De asemenea, este importantă și personalitatea: „Un zâmbet plăcut și o atitudine pozitivă sunt importante, deoarece o să fim „blocate” pe această insulă și trebuie să fie distractiv”, spune Roth.

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele

Citește și