Prima pagină » Economic » Investiții personale » Bancare » FINANȚARE: Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre acordă un împrumut de 15 milioane euro pentru producția de gaze offshore. Prima instalație construită după 1989 în zona românească a Mării Negre

FINANȚARE: Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre acordă un împrumut de 15 milioane euro pentru producția de gaze offshore. Prima instalație construită după 1989 în zona românească a Mării Negre

FINANȚARE: Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre acordă un împrumut de 15 milioane euro pentru producția de gaze offshore. Prima instalație construită după 1989 în zona românească a Mării Negre

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) a acordat un împrumut de 15 milioane euro pentru a susține proiectul Midia Gas Development (MGD), fondurile fiind alocate către trei companii românești – Black Sea Oil & Gas, Petro Ventures Resources și Gas Plus Dacia. Creditul va fi folosit pentru dezvoltarea zăcămintelor de gaze Ana și Doina din largul Mării Negre.  

Fiind prima instalație de producție a gazului construită după 1989 în zona românească a Mării Negre, proiectul va diversifica sursele de aprovizionare cu gaze ale țării.

Ne bucurăm că suntem asociați cu acest proiect care ajută România să își exploateze rezervele offshore, pentru a promova soluții mai ecologice și a-și îmbunătăți competitivitatea infrastructurii. Sperăm că împrumutul nostru va crea oportunități de afaceri pentru antreprenorii locali și va oferi un flux de venituri pe termen lung pentru țară” – a declarat Dmitry Pankin, președintele Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB).

Finanțarea de către BSTDB a proiectului Midia Gas Development face parte dintr-un pachet financiar existent pus la punct de către bănci internaționale și naționale, inclusiv Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Credit Agricole, Societe Generale, Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank International și BRD Group Societe Generale, se arată într-un comunicat al BSTDB.

Cine sunt cele trei companii românești

Black Sea Oil & Gas SA este o companie independentă de petrol și gaze din România, care vizează explorarea și dezvoltarea resurselor de gaze. Portofoliul actual este alcătuit din concesiunea privind perimetrul XV Midia din Marea Neagră, în care deţine o participaţie de 70% şi calitatea de operator.

Citește și https://www.gandul.ro/financiar/finante/banci-fintech/exclusiv-gandul-financiar-adrian-vasilescu-consilierul-guvernatorului-bnr-dimensiunea-deficitelor-arata-problemele-de-competitivitate-ale-romaniei-cele-cinci-efecte-pozitive-ale-19618147

Gas Plus este al patrulea cel mai mare producător de gaze naturale din Italia, activ în principalele sectoare ale industriei gazelor naturale (explorare, producție, cumpărare, distribuție, vânzare către clienți fizici) și deține o participație de 10% în concesiune.

Petro Ventures este un grup privat de investiții, care deține 20% din concesiune.

De unde vin banii

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina.

Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre.

Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A-” acordat de Standard and Poor’s (S&P) şi “A2” acordat de Moody’s. P