Prima pagină » Economic » Investiții personale » Piața de artă. O colecție de statui create de Marcel Guguianu este scoasă la licitație. Și alte opere importante sunt vândute

Piața de artă. O colecție de statui create de Marcel Guguianu este scoasă la licitație. Și alte opere importante sunt vândute

Piața de artă. O colecție de statui create de Marcel Guguianu este scoasă la licitație. Și alte opere importante sunt vândute

Mai multe lucrări ale sculptorilor contemporani români, cum ar fi Felix Aftene sau Napoleon Tiron, dar și 15 lucrări ale lui Marcel Guguianu pot fi licitate în cadrul unui eveniment susținut marți seara de Casa de Licitații A10 by Artmark.

„Nud”, „Muză”, „Voluptate”, „Grație” sau „Dorință” sunt doar câteva dintre cele 15 sculpturi cărora maestrul Guguianu le-a dat viață, conturând siluete feminine de o perfecțiune desăvârșită.

„Astăzi, doar în muzee sau colecții private se mai regăsesc sculpturile realizate de maestrul Marcel Guguianu”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Casa de Licitații A10 by Artmark,

Una dintre cele mai cunoscute lucrări ale artistului este „Ciocarlia”, care a devenit din 1995 emblema diviziei de cultură a Băncii Mondiale.

Din punct de vedere al estimării înainte de licitație, cea mai valoroasă operă din licitația de marți seară este „Iudith” (foto) – o sculptură de mari dimensiuni realizată din marmură, care are un preț de pornire de 15.000 de euro.

Există însă și lucrări extrem de accesibile, ca preț de pornire: de la 500 de euro, cum este cazul sculpturilor „Repaus”, „Nud” sau „Muză”.

Licitația de Sculptură Contemporană găzduiește și alte nume importante ale artei românești. Aurel Vlad este prezent cu lucrarea „Baricadă”, care face parte din seria „Mulțimilor” și are un preț de pornire de 2.500 de euro. Darius Hulea are în licitație opera „Venus la oglindă”, cu un preț de pornire de 9.000 de euro. Felix Aftene aduce în licitație o lucrare realizată anul trecut „Gânditorul” – o sculptură din bronz cu un preț de pornire de 4.000 de euro.

Expoziția poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviță sau online, pe pagina de internet a casei de licitații.