„Activitatea fondurilor de investiții prezente în România a fost relativ redusă comparativ cu celelalte țări din regiune. Totuși, datorită indicatorilor macro-economici stabili și a activității de atragere de capital anticipate pentru următoarele 12 luni, suntem încrezători că România va deveni atractivă pentru fondurile de investiții mai ales în sectoare ca producție și IT”, a declarat Hein van Dam, partener Deloitte România.
Potrivit studiului, 43% dintre respondenți se așteaptă ca activitatea tranzacțională să se dubleze față de anul trecut. Acest lucru poate fi rezultatul noii runde de relaxare cantitavă a Băncii Centrale Europene, deoarece o treime dintre investitori sugerează că piața creditelor va fi mai lichidă.
Intenția privind atragerea de capital înregistrează cea mai mare rată de creștere de la lansarea studiului Deloitte, în 2003. Analiza arată, de asemenea, că investitorii estimează că își vor distribui activitatea în mod egal între atragere de capital (30%), management al portfoliului (33%) și investiții noi (37%),în următoarele șase luni.
Altă concluzie este aceea că interesul pentru investiții în sectorul tehnologic a crescut la 20%, aproape de trei ori mai mult față de2013. Companiile care activează în sectorul IT din România sunt pe radarul investitorilor „prin afacerile de talie mondială cu care au cucerit lumea”, mai notează compania.