„Rata de adoptare a criptomonedelor la nivel global de către utilizatori este în scădere, deși celebrități precum Johnny Deep și PewDiePie folosesc această tehnologie. Majoritatea consunmatorilor încă nu înțeleg cum funcționează, iar acest lucru îngreunează adoptatarea în masă a acestor monede. Până acum, patru din cinci persoane (81%) nu au achiziționat niciodată astfel de monede, ceea ce evidențiază cât de departe suntem de a fi acceptate ca o formă obișnuită de plată sau de investiție”, se arată în raport.
Cercetarea Kaspersky a evidențiat faptul că printre consumatori există o dorință de utilizare a acestor monede, dar o lipsă a educației în acest sens împiedică acest lucru. De asemenea, mulți oameni care cred că știu cu ce au de-a face, decid apoi să nu folosească această modalitate de plată. Aproximativ o cincime (18 %) încetează să le mai folosească deoarece consideră că este destul de complicat din punct de vedere tehnic.
„Această lipsă de înțelegere ar putea duce la neîncrederea în capacitatea criptomonedelor de a păstra în siguranță banii utilizatorilor. De exemplu, aproape o treime din respondenți afirmă că după părerea lor aceste monede sunt destul de volatile, și este nevoie ca acestea să fie stabile înainte de a se decide să le utilizeze. Există de asemenea o percepție comună că acest tip de monede vor dispărea la un moment dat. O treime dintre respondenți (35%) cred că sunt trecătoare”, se mai arată în raport.
Deși interesul mare de utilizare a acestei tehnologii poate că a trecut deja, există în continuare o cerere de utilizare a acesteia, potrivit Kaspersky.
„Aproximativ 14% dintre cei chestionați au declarat că nu au folosit până acum criptomonede, și-ar dori să facă asta pe viitor. Există încă îndoieli în rândul utilizatorilor – deseori aceștia se lasă connduși de teama că ar putea reprezenta un risc pentru economiile lor. Escrocii ar oputea folosi criptomonedele în avantajul lor. Astfel, una din cinci persoane chestionate pe această temă au declarat că au fost victime ale fraudelor cu criptomonede”, conchide raportul.