La ce să te uiți în timpul unei vizionări când vrei să închiriezi un apartament
Datorită tehnologiei pe care o avem astăzi la dispoziție chiar și închirierea unui apartament poate părea mult mai ușor de făcut. Intri pe un site specializat în închirierea apartamentelor și găsești o mulțime de poze, tururi virtuale și descriere în detaliu pentru fiecare proprietate care își caută un chiriaș. Chiar și așa de cele mai multe ori este indicat să faci și vizionări ale apartamentelor care ți-au plăcut, pentru că doar așa vei ști exact ce este acolo și mai ales doar în acest fel vei putea observa eventualele neregului, poți interacționa cu vecinii sau pune întrebări în plus celui care are apartamentul scos pentru închiriat.
Dorești să te muți cu chirie în București? Vezi care este oferta pentru apartamente de închiriat București!
Așadar, înainte de a semna orice contract de închiriere, cu atât mai mult cu cât acesta este pe o perioadă lungă de timp, este mai sigur să îl vezi și în realitate. Pozele sau filmulețele pot scăpa exact acele amănunte pe care ar trebui să le știi. În același timp din poze nu poți afla exact care este atmosfera în cartierul și comunitatea în care ar urma să stai. Atunci când faci un tur al apartamentului vei putea simți întreaga atmosfera din jur, la fața locului.
Acesta este un alt element important atunci când decizi dacă un apartament este sau nu potrivit pentru tine. Dacă ești genul de persoană căreia îi place să socializeze, vei prefera să te muți într-un loc în care și vecinii sunt prietenoși și dornici să schimbe o vorbă. În schimb, dacă ești o persoană care adoră liniștea vei căuta să te muți într-un loc în care nu ai vecini gălăgioși alături.
Vizionarea apartamentului este cea mai bună ocazie pentru a verifica starea în care se află acesta și să te asiguri că ții cont de următoarele detalii:
Verifică încuietoarea de la ușa și pe cele de la ferestre, precum și modul în care se face accesul în interiorul blocului, pentru a te asigura că vei locui într-un loc sigur.
Verifică dacă la nivelul podelei nu există defecțiuni, înclinații sau aceasta nu este deformată. În cazul în care există astfel de nereguli, este foarte posibil să existe conducte sparte sau fisurate pe dedesubt.
Un alt detaliu important: verifică că nu există găuri sau pete în plafon sau în pereți
Deschide apa de la robinet pentru a te asigura că are suficientă presiune.
Aprinde lumina, vezi dacă funcționează toate întrerupătoarele și dacă nu sunt becuri arse care ar trebui înlocuite.
Caută prizele și asigură-te că sunt suficiente și sunt bine poziționate în încăpăre.
Mergi într-un moment al zilei cât mai potrivit pentru a-ți da seama dacă apartamentul are suficientă lumina naturală. Lumina naturală are un impact mare asupra stării de spirit și ar fi ideal să găsești un apartament cu ferestre cât mai mari.
Verifică aparatele eletrocasnice de care ai nevoie și dacă este ceva ce nu funcționează, cere-i proprietarului să facă reparațiile sau să le înlocuiască.
Uită-te cu atenție și observă dacă nu sunt gândăci sau alte insecte în anumite locuri. Găurile mici din podea sau crăpăturile din perete ar putea indica prezența unor dăunători.
În timpul vizionării ascultă cu atenție pentru a observa dacă se aude zgomot din apartamentele vecine. Dacă tu îi auzi pe ei, și ei te vor auzi pe tine.
Ține cont și de etajul la care urmează să te muți și câte trepte vei avea de urcat până ajungi în apartament. Uneori vei veni cu cumpărături sau alte bagaje voluminoase și este important să ții cont de acest detaliu, pentru a nu regreta mai târziu.
Cere detalii în legătură cu locul de parcare pentru ține și alte locuri disponibile pentru musafiri.