LIBERTY Galați repornește furnalul, după ce a acumulat un portofoliu solid de comenzi. „Suntem încurajați de suportul acordat de Guvernul României”

LIBERTY Galați repornește furnalul, după ce a acumulat un portofoliu solid de comenzi. „Suntem încurajați de suportul acordat de Guvernul României”
Publicat: 24/07/2024, 16:41

LIBERTY Galați, cel mai mare producător de oțel integrat din România, anunță repornirea Furnalului nr. 5 în următoarele zile, după o scurtă întrerupere, ca urmare a cererii solide pentru produsele sale din tablă groasă și acoperite organic. Decizia de repornire vin în urma unei întâlniri a președintelui executiv al LIBERTY Steel Group Sanjeev Gupta cu viceprim-ministrul României Marian Neacșu, care a avut loc marți, la București, a transmis compania, miercuri, printr-un comunicat de presă.

LIBERTY Galați a transmis că a solicitat ajutorul Executivului pentru companie, în contextul dificil pentru industria siderurgică.

Potrvict companiei, în cadrul întâlnirii, au fost abordate atât planurile iminente de repornire a activității furnalului pentru furnizarea produselor din oțel clienților locali din infrastructură și construcții navale, cât și planurile LIBERTY de a investi în transformarea companiei din România într-un producător de oțel verde.

„Compania a solicitat sprijinul guvernului în alocarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și în implementarea mecanismelor existente pentru susținerea marilor consumatori industriali de energie. În cadrul discuției, viceprim-ministrul a subliniat importanța companiei siderurgice din Galați pentru economia românească și necesitatea continuării investițiilor în decarbonizare. Guvernul României va colabora cu compania pentru identificarea soluțiilor care să susțină repornirea furnalului”, a transmis compania.

„Ultimele douăsprezece luni au fost extrem de dificile pentru întreaga industrie siderurgică”

Potrivit sursei citate, având în prezent un business cu o poziție mai stabilă pe piață, repornirea Furnalului nr. 5 va contribui la creșterea avantajelor pe care compania le are în segmentele de tablă groasă și de produse acoperite furnizate clienților săi care dezvoltă proiecte majore de infrastructură atât în România, cât și în toată Europa. De asemenea, LIBERTY Galați este o companie solidă, care nu este afectată de situația de la Ostrava.

„Ultimele douăsprezece luni au fost extrem de dificile pentru întreaga industrie siderurgică din Europa, dar suntem încurajați de suportul acordat de Guvernul României.  Suntem recunoscători să lucrăm în parteneriat cu Guvernul României pentru a traversa aceste provocări și pentru a susține rolul esențial pe care îl are compania din Galați în producția de oțel necesară în infrastructura strategică, precum și în asigurarea miilor de locuri de muncă în lanțul valoric”, a declarat, după întâlnirea de la București, Ajay Aggarwal, președintele Consiliului de Administrație al LIBERTY Galați

„Odată cu repornirea Furnalului Nr. 5, ne propunem să maximizăm avantajele-cheie ale portofoliului nostru de produse din oțel, precum tablă groasă și produse acoperite, și să accelerăm producția odată cu redresarea pieței pe care sperăm cu toții să o vedem în Europa”, a adăugat oficialul.

LIBERTY Galați este cel mai mare producător de oțel integrat din România, cu o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an și un portofoliu de clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie regenerabilă.

LIBERTY Steel Group face parte din Alianța GFG, un grup global de companii și investiții deținut de Sanjeev Gupta și familia sa. Alianța este structurată pe trei piloni industriali – LIBERTY Steel Group, ALVANCE Aluminium Group și SIMEC Energy Group – care operează independent, însă uniți de valori comune și de viziunea de a crea un viitor sustenabil pentru industrie și societate. GFG Alliance are 35.000 de angajați în 30 de țări și venituri de peste 20 miliarde de dolari.

Sanjeev Gupta și Marian Neacsu / Sursa: LIBERTY Galați

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...