Irakianul Abu Bakr al-Baghdadi, care s-a autoproclamat în iunie calif al musulmanilor din lume și a preluat din 2010 conducerea jihadiștilor din gruparea Stat Islamic care controlează teritorii importante din Irak și Siria, se află pe locul 54 în acest clasament.
Statele Unite, aflate în război împotriva organizației Stat Islamic de la începutul lui august, au oferit o recompensă de 10 milioane de dolari pentru capturarea sa.
Președintele rus Vladimir Putin, după ce a anexat Crimeea în martie, a orchestrat conflictul în Ucraina, a semnat cu China un contract de miliarde de dolari pentru construcția unui oleoduct, și-a consolidat poziția în fruntea acestui clasament, în fața președintelui american Barack Obama.
„Deci cine este cel mai puternic: liderul omnipotent aflat la conducerea unei puteri corupte și agresive sau liderul cu mâinile legate care conduce țara cea mai dominantă din lume?”, se întreabă Forbes.
Xi Jinping, care va mai rămâne la conducerea Chinei încă zece ani, în cursul cărora imperiul ar urma să eclipseze statele Unite, se clasează pe locul al treilea.
Papa Francisc se clasează pe locul al patrulea, iar cancelarul german Angela Merkel pe locul al cincilea.
Printre noile nume care apar în acest clasament pe 2014 figurează premierul indian Narendra Modi (locul 15) și Jack Ma (locul 30), fondatorul grupului Alibaba și cel mai bogat chinez.
În acest clasament cu cele mai influente 100 de personalități se află 26 de americani și 19 persoane originare din Asia, dintre care șase din China. Doar nouă femei se află în acest top în 2014, printre care și Christine Lagarde (locul 33).