Prima pagină » Economic » Locuri de muncă pentru liceenii care n-au promovat Bacalaureatul. Salariile pot ajunge la 1.000 EURO!

Locuri de muncă pentru liceenii care n-au promovat Bacalaureatul. Salariile pot ajunge la 1.000 EURO!

Absolvirea Bacalaureatului este un obiectiv important pentru absolvenții de liceu în a se înscrie la facultate, transmite PRIMA TV. Nu toți reușesc să facă față acestui examen.

Candidații pot încerca sesiunea din toamnă, se pot angaja sau se pot înscrie la o școală post-liceală. Unii decid să ia un an pauză pentru că sunt indeciși în privința alegerii facultății, iar alții vor să-și câștige primii bani de buzunar.

Liceeni care nu au luat examenele de Bacalaureat (adică, nu au obținut media minimă 6,00), se pot angaja ca vânzători la supermarket, precum Lidl,  casieri sau lucrători comerciali la lanțurile de fast-food, precum KFC, fie ca ospătari la restaurante.

Salariile sunt în jur de 2.500-3,000 lei în comerț și în restaurantele de fast-food.

 

Salariile de curieri și șoferi pot ajunge la 1.000 euro

Dar există oportunități prin care se pot câștiga mulți bani pentru a duce un trai decent. Cei care au permis auto se pot angaja ca șoferi, taximetriști, curieri sau distribuitori.

Pot dobândi experiență, dar pot să și câștige salarii până la 1.000 euro dacă lucrează la GLOVO sau BOLT

Alții pot opta să  studieze pentru a lucra în construcții, să devină mecanici auto sau instalatori, meseriași foarte solicitați și bine plătiți în România.

Și fără BAC, pot deveni mici întreprinzători în turism și HoReCa

Florian Lixandru, secretarul de stat de la Ministerul Educației, declară că elevii care au picat Bacalaureatul pot să-și deschidă mici afaceri în cosmetică, coafură, turism, HoReCa.

30.000 de candidați nu au putut promova sesiunea din iunie-iulie a Bacalaureatului și pot avea o nouă șansă în sesiunea care va debuta de pe 8 august 2024.

Videochat: veniturile sunt de ordinul a mii de dolari

Un alt domeniu foarte profitabil, dar cu o reputație proastă, ar fi o opțiune pentru a face avere încă de la 19 ani. Este un loc de muncă adresat tinerilor  de peste 18 ani:  Videochat.

Nu necesită absolvirea liceului, dar studiourile selectează candidații cu aspect fizic plăcut și îngrijit, cu un comportament amabil și prietenos, minime abilități de cunoașterea calculatorului și de limbi străine.

Anul trecut, președintele ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat că industria videochat-ului a explodat în ultima perioadă în România, în țara noastră fiind înregistrate peste 5.000 de firme care au acest obiect de activitate. Potrivit acestuia, peste 400.000 de români, majoritatea de sex feminin, ar lucra în această industrie.

În funcție de numărul de fani și abonați, angajatele pot câștiga între 3.500 și 8.500 de euro, plus 950 de dolari la momentul angajării, alături de un comision de până la 85% net.

 

Sursa Foto: Envato 

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și