Lucrul de acasă, o nouă modă printre români. Care sunt avantajele și dezavantajele

Publicat: 20 10. 2014, 12:15

Tot mai multe companii de pe piața din România au ajuns să le dea angajaților posibilitatea de a munci de acasă. Principalul avantaj pentru angajator este reducerea osturilor cu întreținerea sau chiria. Cât despre angajați, aceștia pot dedice mai mult timp familiei. Totuși, există și dezavantaje: cei care nu muncesc la birou spun că se simt izolați de colegii lor.

”Se câștigă cam de două ori mai bine (n.r. decât la birou). Dar nu mai deosebești serviciul de viața personală. Un alt dezavantaj este lipsa de interacțiune cu oamenii”, declară Lavinia, care este designer de logouri pentru firme, potrivit sursei citate.

”Este mai ieftin, ai internet gratuit. Lucrez aici de șapte luni”, spune Alina, consultant în comunicare, care lucrează într-o cafenea din zona Băneasa.

”Acesta este biroul meu”, spune Bogdan, vânzător de softuri de business, arătând spre mașina sa. ”Ai timp de toate, și de familie, copii”, spune tânărul.

Experții spun însă că nu toată lumea poate lucra de acasă. ”Nu toți îmbrățișează munca de acasă, ci doar persoanele care au nevoie de mai multă liniște, care își doresc mai multă libertate”, spune expertul în HR Elena Antoneac.

Stirileprotv.ro informează că domeniile în care se lucrează cel mai bine de acasă sunt marketing, publicitate, PR și traduceri.