Prima pagină » Economic » Lupul tânăr de pe Wall Street. Un adolescent american calcă pe urmele celebrului Jordan Belfort

Lupul tânăr de pe Wall Street. Un adolescent american calcă pe urmele celebrului Jordan Belfort

La vârsta de 16 ani, Connor Bruggemann, un licean american, a decis că nu mai vrea să meargă la școală și i-a mințit pe profesori că este bolnav. Adolescentul s-a închis în dormitor și a deschis laptopul. Pe timpul verii, tatăl său îi făcuse un cont Etrade, cu ajutorul sumei de 10.000 de dolari, bani pe care Bruggemann îi economisise după ce a lucrat timp de doi ani ca ospătar.

La început, tânărul a cumpărat acțiunile unor companii cunoscute, precum Apple și Verizon. A renunțat însă la idee după ceva timp și a investit tot ce avea în American Community Development Group Inc, ACYD, o companie ale cărei acțiuni costau 0,003 dolari/unitatea.

În următorul an, Bruggemann a transformat cei 10.000 de dolari în 300.000 de dolari, tranzacționând acțiuni foarte ieftine, o practică asociată cu multe riscuri (folosită în trecut de celebrul trader Jordan Belfort (foto), supranumit „Lupul de pe Wall Street”). Tânărul nu a abandonat însă studiile liceului din Wyckoff, New Jersey, dar ori de câte ori are ocazia, tranzacționează acțiuni de pe iPhone, chiar și în timpul orelor de curs, scrie theverge.com.

Bruggemann nu a revoluționat industria penny stock-urilor, ci a profitat de o tehnologie inovatoare. În urmă cu 20 de ani, conexiunile de internet nu permiteau tranzacționări în timp real. În urmă cu 10 ani, acestea puteau fi făcute doar de la birou. În prezent, adolescenții au la îndemână computere foarte performante, cu ajutorul cărora pot lucra de oriunde.

ACYD este primul pariu câștigat de adolescent. Compania produce echipamente wireless pentru sistemele municipale de rețele Wi-Fi. Acțiunile ACYD au ajuns să valoreze în scurt timp 300.000 de dolari.

„Nu există copii-minune în acest domeniu, ci doar piețe profitabile”, spune Howard Lindzon, investitor și fondator al Stocktwits, o platformă de comunicare pentru comunitatea investitorilor.

Acasă, într-o cameră pe care o împarte cu fratele său mai mare, Bruggeman are două monitoare pe care tranzacționează acțiuni, deși preferă să lucreze de pe telefonul mobil. Profesorii i-au confiscat de câteva ori iPhone-ul și i-au contactat părinții. Aceștia din urmă nu au fost însă supărați, din moment ce băiatul le-a cumpărat câte un BMW nou-nouț și două Macbook-uri, plus alte gadget-uri pentru frații săi. Adolescentul ar vrea să intre la universitate pentru a studia economia și antreprenoriatul. 

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele

Citește și