Este vorba de adeverințele emise de către Agenția Națională de Zootehnie (ANZ) și/sau asociațiile acreditate pentru înfiinţarea şi menţinerea registrului genealogic al rasei și de care este nevoie pentru accesarea schemelor de sprijin cuplat în sector zootehnic și Măsurii 10 – Pachet 8 (animale în pericol de abandon) aferente Cererii unice de plată în anul 2021.
Platforma poate fi utilizată atât de către asociațiile acreditate, cât și de către ANZ, procedura privind accesul la platforma fiind similară.
Fiecare asociație acredită pentru înființarea și menținerea registrului genealogic al rasei, va solicita accesul la platforma on-line printr-o adresă scrisă, însușită sub semnătura președintelui asociației, în vederea alocării de user și parolă. Adresa va cuprinde datele de identificare ale asociației, persoana de contact, precum și specia pentru care aceasta eliberează adeverințe.
Citește și https://bit.ly/3fHfqI7
Solicitările vor fi transmise pe adresa de e-mail: [email protected] .
APIA va informa astăzi, atât Agenția Națională de Zootehnie cât și asociațiile acreditate, cu privire la instrucțiunile de utilizare ale platformei.
Până când se depune cererea unică de plată
Cererea unică de plată trebuie depusă de fermieri la centrele locale sau județene ale APIA în perioada 1 martie-17 mai 2021. Agricultorii pot depune online cererile unice de plată și doar în cazuri excepționale aceasta poate fi depusă în format fizic la centrele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).
Cererea unică de plată se depune la centrele județene ale APIA, pentru fermierii care solicită la plată o suprafață de peste 50 de hectare teren agricol și la centrele locale ale APIA pentru fermierii care solicită la plată o suprafață de până la 50 de hectare teren agricol