EFRACȚIE. Ce mai fură românii în vreme de pandemie. „Hoții au avut la îndemână mașini performante cu care au putut rula cu viteză mare pe teren accidentat”

EFRACȚIE. Ce mai fură românii în vreme de pandemie. „Hoții au avut la îndemână mașini performante cu care au putut rula cu viteză mare pe teren accidentat”
Mii de litri de pesticide au fost furate recent din depozitul unei mari companii distribuitoare de inputuri
Publicat: 15/04/2020, 08:31

Mii de litri de pesticide au fost furate recent din depozitul unei mari companii distribuitoare de inputuri, au anunțat reprezentanții Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM), citând surse din Poliția Română, Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase (DAESP).

Potrivit sursei citate, hoții erau dotați corespunzător și, se pare, foarte bine informați.

„Recent, depozitul unei mari companii distribuitoare de inputuri a căzut pradă hoților. Conform informațiilor, s-au sustras mii de litri de produse de protecția plantelor, iar hoții erau foarte bine pregătiți și informați. Hoții au fost echipați corespunzător pentru a distruge gardul metalic și peretele metalic al depozitului și au avut la îndemână mașini performante cu care au putut rula cu viteză mare pe teren accidentat”, potrivit unei informări remise Gândul.ro.

Luna trecută, DAESP avertiza asupra faptului că activitatea de sustragere a produselor de protecția plantelor din interiorul magaziilor și depozitelor aparținând unor fermieri sau societăți comerciale s-a intensificat în județele Galați, Prahova și Brăila.

AIPROM atrage atenția agricultorilor să manifeste atenție sporită în această perioadă, deoarece hoții vor valorifica bunurile sustrase și vor pune în vânzare produsele de protecția plantelor furate din ferme sau din depozitele companiilor specializate.

„Este posibil ca infractorii să încerce să treacă clandestin peste graniță o parte din produse și semințe furate”, au adăugat reprezentanții asociației. „Acordați o atenție sporită achizițiilor de astfel de produse, nu acceptați să achiziționați astfel de produse fără factură sau documente fiscale, aceste produse pot proveni din sustrageri din alte ferme și în timp ce vă bucurați că ați achiziționat un produs de calitate la un preț mic, un alt fermier suferă de pe urma pierderilor înregistrate în urma furtului. Nu uitați că oricând puteți fi în locul victimei”.

Membrii AIPROM fac eforturi mari pentru a asigura necesarul de produse de protecția plantelor în condițiile restricțiilor impuse de criza actuală, precizează reprezentanții organizației.

„Nu dorim ca eforturile noastre și ale dumneavoastră, distribuitori și fermieri, să fie anulate de activitatea infractorilor. Securizarea depozitelor de pesticide reprezintă un element extrem de important, mai ales atunci când necesarul de produse de protecția plantelor este ridicat. Protejați-vă afacerea! Spuneți STOP furtului de produse de protecția plantelor!”, au menționat cei din AIPROM.

Aceștia au transmis inclusiv o serie de măsuri minime pe care fermierii le pot lua pentru a-și securiza depozitul de pesticide. Concret, AIPROM recomandă fermierilor ca depozitarea produselor de protecția plantelor să se facă într-un spațiu securizat, bine luminat, cu acces permis numai personalului autorizat și instruit.

De asemenea, afișarea numerelor de telefon pentru situații de urgență și a indicatoarelor potrivite pentru a delimita zona de depozitare a produselor de protecția plantelor trebuie să fie la vedere.

În plus, trebuie efectuată inventarierea periodică produselor de protecția plantelor din fermă, dar și instruirea angajaților din fermă cu privire la măsurile necesare ce trebuie implementate pentru a preveni furtul de produse de protecția plantelor.

Nu în ultimul rând, este necesară reducerea la minim a perioadei de timp în care produsele de protecția plantelor sunt depozitate în fermă, precum și blocarea căilor de de acces sau a intrărilor din apropierea depozitului de pesticide, pentru a evita sustragerile din depozit.

Sursă foto: Pixabay/caracter ilustrativ

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor