Prima pagină » Economic » Macroeconomie » Agricultură » PREMIERĂ. MBA destinat tinerilor fermieri români, din septembrie 2020

PREMIERĂ. MBA destinat tinerilor fermieri români, din septembrie 2020

PREMIERĂ. MBA destinat tinerilor fermieri români, din septembrie 2020

O grupă de 30 de tineri agricultori din sudul și sud-estul țării vor participa gratuit, timp de șase luni de zile, la primul program de tip executive MBA destinat fermierilor.

Acesta se va desfășura la Slobozia, iar scopul declarat al programului este acela de a sprijini transformarea fermelor din România în business-uri profitabile și sustenabile.

Cursurile primului program din Europa de tip executive MBA destinat fermierilor va debuta în luna septembrie 2020 și va fi organizat cu sprijinul unora dintre cele mai importante companii din industrie, prin parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMV).

„Suntem bucuroși că această premieră este una românească. Azi doar 3% dintre fermierii români au pregătire de business, deși agricultura nu mai este demult un business local ci global.

Prin punerea bazelor acestui program aici, la Slobozia, avem ocazia de a-i ajuta pe fermierii noștri să se dezvolte sustenabil și performant. Facem bine viitorului agriculturii locale”, a declarat Laurențiu Asimionesei, reprezentant al Amazag, compania fondatoare a programului MBAg.

Program cu beneficii utile fermelor

Curriculumul academic al programului de tip masterclass va adresa patru nevoi specifice de business, și anume agricultură, management și financiar, vânzări și trading și tehnologie, susțin reprezentanții organizatorilor.

Cursanții vor avea posibilitatea de a face networking, de a împărtăși experiențe proprii, de a vizita centre de cercetare și de a participa la reuniuni cu asociațiile din industrie.

În plus, fermierii care vor absolvi programul cu cel mai înalt grad vor putea accesa o serie de beneficii utile fermelor pe care le reprezintă.

„Deși vorbim despre un demers academic, un astfel de program nu ar fi putut avea loc fără implicarea industriei.

Toate companiile care sprijină proiectul au pus la dispoziție echipe de manageri foarte bine pregătiți, cu experiență dobândită în sectoarele marketing, tehnic și comercial. Asistăm la nașterea unei comunități de cunoaștere dedicată agriculturii”, a adăugat reprezentantul sursei citate.

Înscrierile pentru admiterea fermierilor în program au început pe 6 iulie și vor dura până pe 2 august.

Fermierii care doresc să se înscrie o pot face direct pe site-ul programului (www.mbag.ro), unde pot consulta inclusiv calendarul de desfășurare și criteriile de eligibilitate.