Peste 80% dintre românii care apelează la brokerii de credite pentru un credit bancar vor să-și cumpere imobile, de obicei foarte spaţioase, 10% să îşi renoveze locuinţa actuală, 7% pentru o maşină și 3% pentru alte proiecte, relevă datele AVBS Credit.
Creşterea creditelor imobiliare vine pe fondul unei preferinţe a românilor de a apela la brokerii bancari, iar în ultimii cinci ani, peste 50.000 de români au atras finanţări cu ajutorul intermediarilor de credite membri ai Asociației Române a Brokerilor de Credite (A.R.B.C.).
Aceleași date arată că vârsta medie a românilor care apelează la brokeri bancari este de 30 ani, iar aceștia provin din oraşele mari – București, Constanța, Iași, Cluj, Timișoara – și medii din țară. Astfel, volumul creditelor intermediate de brokerii AVBS Credit în perioada ianuarie-aprilie 2021 s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut, spun reprezentanții companiei.
Brokerului este expert în creditare, dar şi un partener pe termen lung, pentru că rămâne alături de client pe parcursul întregului proces de creditare, dar și după obținerea creditului – Valentin Anghel, CEO & Founder, AVBS Credit.
Circa 80% din totalul creditelor intermediate în 2020 au fost credite ipotecare
Interesul românilor cu venituri medii și mari a crescut pentru achiziţia de locuințe care să le asigure un confort sporit și un spațiu generos pentru activitățile familiale, profesionale, școlare, în contextul pandemiei. Tendința pentru renunțarea la spațiile mici din oraș pentru spații mai generoase, chiar în afara orașului, a crescut, de asemenea, potrivit studiilor companiilor imobiliare.
Până la finalul anului 2021, compania AVBS Credit vizează dublarea reţelei de franciză, de la 50 în prezent la peste 100 de parteneri francizaţi, în cele mai importante oraşe din România, atrăgând în echipa sa cei mai buni specialişti din domeniul financiar-bancar. AVBS Credit lucrează cu peste 30 de bănci și IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienții care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră A.R.B.C. (Asociația Română a Brokerilor de Credite).
De ce să apelezi la un broker de credite
Brokerul de credite identifică cele mai potrivite oferte de creditare în funcție de profilul clientului și se ocupă integral de întocmirea dosarului de credit. Se adaugă și alte servicii esențiale în procesul de creditare: depunerea dosarului de credit la banca aleasă, negocierea dobânzii creditului (valabil doar pentru un anumit segment de clienţi), monitorizarea dosarului de credit şi comunicarea statusului, recomandarea de specialişti complementari pentru realizarea procesului de creditare (notari, evaluatori, asiguratori, dezvoltatori imobiliari, etc.) și planificarea etapelor preliminare de semnare a contractului de credit. De asemenea, verifică eligibilitatea clientului pentru produsul de creditare dorit fără a-i afecta în mod negativ scorul FICO al clientului.
Urmărește astăzi, 15.06.2021, emisiunea Gândul Financiar, de la 19.15, pe pagina Gândul și pe Gândul Financiar, să vezi de ce au crescut creditele imobiliare anul trecut și ce se va întâmpla în acest an, potrivit estimărilor brokerilor de credite și ale brokerilor imobiliari.