Costul unui trai decent în „BIG APPLE”: O româncă stabilită la New York City stârnește val de reacții pe TikTok
Pe TikTok a devenit viral clipul video în care o româncă din New York City a calculat cât de scump este să trăiască acolo o singură lună.
Ca să trăiești decent la New York City în 2024, în apropierea Manhattanului, trebuie să scoți din buzunar chiar la 8.000 de dolari.
Un apartament cu un dormitor în Manhattan – între 2,500 și 4,500 $
„Vrei să știi de câți bani ai nevoie ca să trăiești o lună în New York? Începem cu chiria. Dacă vrei un apartament cu un dormitor în Manhattan, fii gata să achiți între 2.500 și 4.500 de dolari. Dacă vrei să mai salvezi ceva bani, te muți în Brooklyn sau în Queens și vei achita în jur de 1.800-3.000 de dolari”, a explicat ea.
O viață confortabilă în Manhattan – între 5.000 și 8.000 $
Utilitățile, precum apa, căldura, gazul și energia electrică costă între 100 și 200 dolari. Telefonia mobilă ajunge la 50 dolari, iar costul abonamentului lunar la internet este de aproximativ 65 dolari. Un abonament lunar nelimitat la metrou costă 127 de dolari, iar asigurarea medicală poate urca la 300 de dolari lunar.
Ieșirile ocazionale în oraș, hobby-uri și îmbrăcămintea costă între 2.500 și 3.500 de dolari lunar. Pentru a avea o viață mai confortabilă în Manhattan te poate costa între 5.000 și 8.000 de dolari.
„New Yorkul este un oraș fenomenal, dar nu este ieftin deloc”, spune femeia.
Reacțiile comentatorilor: „Stați acasă”
Mulți comentatori au reacționat:
„Salariul minim pe economie este de 16 $/oră. Ca să te descurci, ai nevoie de un job bine plătit și să lucrezi minimum 50 de ore pe săptămână, doar ca să fii la limita sărăciei. De ce ai vrea să locuiești acolo? Tot efortul ar fi pentru a-ți achita datoriile. Nici nu simți că trăiești. Ferească Dumnezeu! Stați acasă la voi!”
„Păi și cât trebuie să câștigi pe lună ca să-ți permiți să stai acolo?”
„Așadar, ca să locuiești în New York, trebuie să câștigi minimum 6.000 $ doar pentru chirie, mâncare și ieșiri! E foarte scump; doar cei care lucrează în domeniul financiar își permit”.
„Nu vrem în America, ce să facem acolo? Germania nu e bună?”
Sursa Foto: Profimedia