Prima pagină » Economic » Macroeconomie » Imobiliare » Localitatea din România unde o CASĂ cu 4 camere și teren de 2.000 metri pătrați costă 7.000 de euro

Localitatea din România unde o CASĂ cu 4 camere și teren de 2.000 metri pătrați costă 7.000 de euro

Localitatea din România unde o CASĂ cu 4 camere și teren de 2.000 metri pătrați costă 7.000 de euro

Tot mai mulți bucureșteni aleg să se mute la țară, iar oferta imobiliară pe acest palier este pentru toate buzunarele.

O casă bătrânească situată în Lunca, Buzău, costă doar 7.038 de euro pe cel mai mare site de anunțuri din România. Proprietatea cu 4 camere vine „la pachet” cu un teren de 2.000 de metri pătrați.

Printre dotări se numără fântâna în curte, curentul electric, deși casa necesită reparații, după cum spune anunțul.

Casa se află în satul Lunca din comuna CA Rosetti, județul Buzău.

Lunca (în trecut, Strâmbu) este un sat în comuna C.A. Rosetti din județul Buzău, Muntenia, România. Se află în partea de sud-est a județului din zona de câmpie.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, satul purta denumirea de Strâmbu și forma o comună de sine stătătoare, care aparținea plășii Ianca din județul Brăila. Comuna avea o populație de 789 de locuitori și în ea funcționau o școală mixtă înființată în 1850 și o biserică ortodoxă zidită în 1837. În 1925, comuna avea 1041 de locuitori și făcea parte din plasa Călmățui.

În 1950, comuna a trecut la raionul Făurei din regiunea Galați, iar în 1968 comuna a fost desființată, satul fiind transferat județului Buzău sub numele de Lunca, și inclus în comuna C.A. Rosetti, scrie ro.wikipedia.org.

Orașul din România în care chiriile încep de la 9 lei. Unde se află localitatea de care fuge toată lumea

Orașul Aninoasa din județul Hunedoara, a ajuns o umbră a localității de altădată, fiind unul dintre cele mai sărace orașe din România. Mai puțin de 3.500 de oameni trăiesc în localitate, iar iarna care abia a venit îi pune la grea încercare pe cei care locuiesc acolo.

În anul 1989, când localitatea Aninoasa din Hunedoara a fost declarată oraș, peste 6.000 de oameni locuiau aici, iar mina Aninoasa împlinise un secol de existență. Însă,  minele de huilă au fost închise începând din anii ’90, iar în prezent în cele patru exploatări miniere din Valea Jiului aflate încă în activitate lucrează mai puțin de 1.500 de oameni.

Sursa foto: Olx / ro.wikipedia.org.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și