Prima pagină » Economic » Macroeconomie » Imobiliare » Românii investesc sume mari de BANI pentru apartamentele din străinătate. Case în valoare de sute de mii de euro, cumpărate

Românii investesc sume mari de BANI pentru apartamentele din străinătate. Case în valoare de sute de mii de euro, cumpărate

Românii au prins gustul investiţiilor imobiliare de peste hotare. Pe lângă Dubai, Turcia, Spania și Bulgaria, investitorii români au început să-şi cumpere apartamente şi într-o altă țară din Africa. Pot câştiga 3.000 de euro lunar din chirie. 

Cel mai nou paradis imobiliar este Zanzibar, unde sunt amplasate vile cu vedere la peisaje de vis.

„Proprietăţile sunt închiriate în regim hotelier, aducând un randament de cel puţin 7-12%. Pentru cei care fac investiţii acum, au posibilitatea de o apreciere de 50 sau chiar 100% în următorii 4-5 ani”, spune Andrei Racoviţă, reprezentantul unei companii imobiliare.

„Preţurile pentru o casă, cu un dormitor, ce are 84 de mp şi o terasă încep de la 240.000 de euro. Sunt chirii garantate contractual, de 10 sau 15%. Investitorul nu plăteşte taxe şi impozite, plăteşte operatorul. Dacă se investeşte într-o vilă de 300.000 de euro, investitorul are un randament contractual garantat de 10%. Are 3.000 de euro garantat lunar”, a declarat Isabela Bolboceanu, CEO companie imobiliară pentru Observatorul News.

„Încep de la 800.000 de dolari. Fiecare dormitor are propria baie şi sunt foarte spaţioase. E o investiţie bună. Întregul proiect este încă în construcţie. Şi va fi gata în 2026″, a spus un agent imobiliar.

„Dacă discutăm de apartamente mai vechi, garsonierele pleacă de la 50.000 de euro”, spune Bogdan Severin, reprezentantul unei platforme imobiliare.

Şi locuințele de pe litoralul bulgăresc sunt căutate pentru cei care vor o vacanță perpetuă, unde apartamente pleacă de la 75.000 de euro, TVA inclus, 2 camere, 60 mp.

Citește și: Tot mai mulți români devin PROPRIETARI în Bali, Dubai sau Spania. Prețul locuințelor, mai mic ca în România

 

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și