Budinca de pâine, un desert clasic și fără conservanți care evocă amintiri din COPILĂRIE. Cum se prepară

Publicat: 13 12. 2024, 16:54
Actualizat: 13 12. 2024, 16:55

Budinca de pâine este un desert clasic, simplu, dar savuros și delicios. Dar mai ales, este fără conservanți. Desigur că poate avea calorii, dar consumată moderat, îți poate asigura porția zilnică de 20 grame de zahăr.

Cum se face budinca de pâine, pas cu pas? Îți trebuie doar 6 ingrediente.

  • 4 felii de pâine (ideal puțin mai uscate);
  • o mână de stafide;
  • 3 ouă;
  • ¾ cană de zahăr;
  • 1½ cană de lapte;
  • unt (pentru uns feliile de pâine)

Cum se prepară budinca de pâine

Feliile de pâine trebuie să fie unse cu unt. Se vor tăia în bucăți potrivite și se vor așeza într-un strat uniform într-o tavă pentru cozonac. Se presară stafide, iar procesul se repetă de 3-4 ori, până când tava este complet umplută. Într-un bol separat,  se bat ouăle împreună cu zahărul, până când se obține un amestec spumos. Se adaugă lapte  până la obținerea unei creme omogene și bogate. Lichidul rezultat se toarnă peste straturile de pâine și stafide.

Se coace preparatul la 175°C, până când budinca capătă culoarea aurie și devine ușor crocantă la suprafață. Se adaugă un vârf de scorțișoară sau nucșoară în amestecul de ouă și lapte, pentru o aromă mai intensă. Se mai pot adăuga ciocolată, fructe de pădure, mere sau chiar câteva lingurițe din gemul preferat, ba chiar și frișcă, sos de vanilie sau o glazură de caramel pe deasupra.

Potrivit Playtech, este desertul care te conectează la amintirile comuniste din copilărie. În perioada sărbătorilor de iarnă , budinca poate fi preparată și din cozonac.


Sursa Foto: Envato

Citește și: Rețeta prăjiturii „Să fac spume dacă știu”, cea mai căutată pe Google în 2021 și devenită vedetă pe Tik-Tok