Prima pagină » Economic » Macroeconomie » Rețete » Cel mai bun OSTROPEL de pui după rețeta bunicii. Trucuri banale care te ajută să ai o mâncare delicioasă

Cel mai bun OSTROPEL de pui după rețeta bunicii. Trucuri banale care te ajută să ai o mâncare delicioasă

Cel mai bun OSTROPEL de pui după rețeta bunicii. Trucuri banale care te ajută să ai o mâncare delicioasă
Ostropel de pui cu mămăliguță. Așa îl făceau și bunicile noastre / Sursa foto: Flickr

Ostropelul de pui este una dintre cele mai iubite mâncăruri tradiționale românești, aducând în farfurie gustul autentic al copilăriei. Este o rețetă simplă, dar plină de savoare, care combină perfect carnea fragedă de pui cu sosul de roșii aromat și usturoiul intens.

Pentru un ostropel ca la bunica, există câteva trucuri simple care vor transforma preparatul într-o adevărată delicatesă.

Ostropel de pui. Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui (pulpe sau piept)
  • 500 ml suc de roșii (sau roșii pasate)
  • 1 ceapă medie
  • 5-6 căței de usturoi
  • 100 ml vin alb (opțional)
  • 2-3 foi de dafin
  • 2 linguri ulei
  • Sare și piper după gust
  • 1 linguriță zahăr (pentru a echilibra aciditatea roșiilor)
  • Verdeață proaspătă (pătrunjel sau mărar)

Ostropel de pui. Mod de preparare:

  1. Pregătirea cărnii de pui: Spală bucățile de pui și tamponează-le cu un șervețel pentru a le usca. Într-o tigaie adâncă, încălzește uleiul și rumenește ușor bucățile de pui pe ambele părți, până devin aurii. Scoate-le din tigaie și lasă-le deoparte.
  2. Sosul de roșii: În aceeași tigaie, călește ceapa tocată mărunt până devine translucidă. Adaugă usturoiul zdrobit și continuă să amesteci câteva secunde. Toarnă sucul de roșii și lasă-l să fiarbă ușor. Dacă folosești vin, adaugă-l în acest moment. Condimentează cu sare, piper, foi de dafin și zahăr, apoi lasă sosul să scadă puțin, aproximativ 10-15 minute.
  3. Finalizarea ostropelului: Pune bucățile de pui înapoi în sos și acoperă tigaia cu un capac. Lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute, până când carnea este bine pătrunsă și fragedă. La final, adaugă verdeața tocată fin.
  4. Servire: Ostropelul de pui se servește cu mămăligă caldă sau piure de cartofi, pentru a completa perfect gustul sosului bogat.

Trucuri pentru un ostropel reușit:

  • Usturoiul trebuie adăugat în etape: o parte la început, pentru a-și elibera aromele în sos, iar restul la final, pentru un gust mai intens.
  • Vinul alb va adăuga un strat suplimentar de aromă și va face sosul mai catifelat.
  • Zahărul este esențial pentru a echilibra aciditatea roșiilor, asigurându-se că sosul nu devine prea acru.

Cu aceste trucuri simple, vei obține un ostropel de pui delicios, exact așa cum îl pregătea bunica!

Recomandarea video

Mediafax
Cât costă pe oră un ajutor în gospodărie: Sparge lemne, curăță terenuri și chiar construiește foișoare
Digi24
Scandal de rasism cu implicare politică în Finlanda. Tânăra încoronată regină a frumuseții a rămas fără titlu după un gest controversat
Cancan.ro
EXCLUSIV | Ce arată necropsia efectuată după deshumarea Rodicăi Stănoiu. Avem rezultatele oficiale: care este cauza morții
Prosport.ro
Andreea Bălan, apariție extravagantă la TVR. Iubita lui Victor Cornea a făcut senzație cu rochia ei
Adevarul
Propagandistul preferat al lui Putin amenință Europa: „Încă o dată, va trebui să distrugem Berlinul, Parisul, Viena”
Mediafax
Decizia UE cu privire la mașinile pe benzină și motorină. Sunt vizați milioane de șoferi din Europa
Click
Zodii binecuvântate de Dumnezeu în următoarele 2 luni. De ce vor avea parte acești nativi
Digi24
„Moscova trebuie să simtă durerea”. Un diplomat american îl contrazice flagrant pe Donald Trump
Cancan.ro
EA e femeia care poate schimba cursul anchetei. Menajera Rodicăi Stănoiu, martor-cheie în dosarul morții suspecte
Ce se întâmplă doctore
Imagini inedite cu Cristina Șișcanu, după ce a slăbit enorm! Nu o mai recunoști! „Trebuie să mă apuc de sport și masaje”
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
ARO se reinventează: Ar putea produce anual până la 10.000 de SUV-uri hibrid. Cât costă primul exemplar
Descopera.ro
Cele mai periculoase locuri de pe Pământ!
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. Un copil la restaurant: - Carnea de elefant se mănâncă?
Descopera.ro
O supernovă sugerează că planetele asemănătoare Pământului sunt frecvente în Univers