Prima pagină » Diverse » Rețeta de piure fin și cremos de CARTOFI, propusă de cunoscutul Chef Florin Dumitrescu: „Nu folosim blenderul, nici mixerul!”

Rețeta de piure fin și cremos de CARTOFI, propusă de cunoscutul Chef Florin Dumitrescu: „Nu folosim blenderul, nici mixerul!”

Rețeta de piure fin și cremos de CARTOFI, propusă de cunoscutul Chef Florin Dumitrescu: „Nu folosim blenderul, nici mixerul!”

Piureul de cartofi este una dintre cele mai iubită garnitură servită cu carnea gătită.

Faimosul Chef Florin Dumitrescu, cunoscut pentru expertiza sa culinară după ce a activat ca jurat la „MasterChef” și „Chefi la Cuțite”, a dezvăluit o rețetă de piure care le poate lăsa gura apă și celui mai exigent gurmand.

Ingredientele pentru piureul de cartofi

Ingredientele sunt simple, dar implică o tehnică avansată. Iată rețeta lui Florin Dumitrescu pentru cel mai bun piure de cartofi:

  • 6 cartofi săpunari și făinoși
  • Sare și piper după gust
  • 300 ml lapte
  • 100 g unt

Fierberea apei, un test important

Pentru început, Florin Dumitrescu îi îndeamnă pe ucenicii bucătari să fiarbă apa și să curețe cartofii cu atenție, acesta fiind primul pas.

„Cum se face un piure de cartofi perfect? Apa trebuie să fiarbă în momentul când punem cartofii. Și ne apucăm să curățăm cartofi. Este foarte important când faceți un piure de cartofi – aveți grijă să-i curățați foarte bine, să nu lăsați niciun punct negru. Dacă lăsați puncte negre, asta o să vă murdărească și piureul de cartofi”.

Sursa Foto: Profimedia

Sursa Foto: Profimedia

Sarea și piperul sunt „sfinte”. Urmează untul și laptele

Urmează pasul al doilea. Sarea, după cum s-a văzut și la aproape toate edițiile la care a jurizat, este un ingredient necesar pentru a face orice preparat mai gustos. Desigur, regula e valabilă doar pentru persoanele care nu suferă de boli cardiovasculare. De asemenea, trebuie să se umple oala cu un volum exact de apă, în funcție de numărul cartofilor. În caz contrar, există riscul ca preparatul să eșueze.

„Dacă apa nu are sare, cartofii nu au gust. Cartofii, direct în apă. Să aveți grijă să nu aveți prea multă apă în oală. Aveți nevoie exact cât să acopere cartoful pentru că altfel, cartofii o să fie foarte apoși. La fiert, acoperim cu un capac. Asta grăbește procesul de fierbere”.

După ce cartofii s-au fiert,  apa trebuie să fie scursă, iar cartofii să fie pasați imediat, cât sunt fierbinți, folosind o ustensilă specială pentru piure.

Instrumentele necesare: NU folosiți mixerul sau blenderul!

Chef Florin Dumitrescu recomandă folosirea următoarelor  ingrediente: lapte fiert, unt, piper alb sau negru. Pentru a rezulta un piure de cartofi fin și cremos, nu trebuie să folosiți mixerul sau blenderul, ci sita, polonicul sau telul. În caz contrar, rezultă o pastă lipicioasă.

„Punem la fiert lapte și unt. Și putem să luăm două boluri. Avem nevoie de un tel, instrumentul cu care vom zdrobi, vom presa piureul de cartofi sau sită. Mai simplu e cu sita de cartofi. Foarte rapid și așa cum ne place nouă, perfect. Folosim un polonic și punem puțin câte puțin. Există riscul să-l facem mult prea lichid. Amestecăm încet până se omogenizează. Foarte important ca în momentul când amestecați piureul de cartofi, cartofii să fie încă fierbinți, altfel nu veți obține cartofii pufoși și aerați. Niciodată nu folosiți blenderul sau mixerul. Dacă vrei piure de cartofi fin și alb, folosiți piperul alb. Dacă nu ai probleme cu puncte negre , folosiți piper negru. Luați un vas mare și vom turna conținutul piureului într-un vas mare”.

Sursa Foto: Profimedia

Sursa Foto: Profimedia

Poftă bună!

Piureul de cartofi este gata!

„Vă veți da din mână în mână și vă veți aduce aminte când erați mici și stăteați toți la o masă”, a încheiat Chef Florin Dumitrescu. Preparatul se poate servi cu friptură, ostropel, șnițele, chiftele sau cârnaţi.

Citește și: Trucuri pentru a găti CEL MAI CREMOS piure de cartofi! Ingredientul care îl va face mai bun decât la restaurant

Recomandarea video

Mediafax
Calculator Impozit Auto 2026. RAR explică unde este trecută norma EURO, în funcție de CIV
Digi24
VIDEO De ce s-au bătut două femei la Timișoara: un influencer din campania lui Călin Georgescu, în mijlocul scandalului
Cancan.ro
EXCLUSIV | Imagini SFÂȘIETOARE la mormântul Ștefaniei Szabo, în prag de Crăciun. Omagiul care îți rupe sufletul
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Fără punte: premierul Bolojan elimină o zi liberă
Mediafax
Programul marilor lanțuri de magazine de Crăciun 2025. Care sunt zilele în care vor fi închise și când vor avea programul redus
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Consilierul de la Kremlin care a refuzat ordinul lui Putin și a încercat să oprească războiul din Ucraina. Era pregătit să fie împușcat
Cancan.ro
De ce ar fi murit mama Mihaelei Rădulescu, de fapt. Văduva lui Felix Baumgartner, primul mesaj oficial: 'Nu a fost bolnavă'
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Cele mai consumate băuturi din lume au un efect crucial pentru sănătatea oaselor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Funicularul, ingineria care face accesibile pantele imposibile