Salatele sunt considerate preparate simple și uneori plictisitoare.
Dar Roxana Radu, nutriționist, prezintă pentru Antena 3 CNN o rețetă recent devenită virală pe internet.
Salata de castraveți poate fi o adevărată delicatesă proaspătă și plină de arome, perfectă pentru prânz sau cină.
Pentru această salată, spune nutriționistul, ai nevoie de câteva ingrediente esențiale:
Roxana subliniază importanța proteinelor în alimentație, fiind esențiale pentru repararea țesuturilor, menținerea masei musculare și susținerea metabolismului.
„Castraveții, cu un conținut de peste 90% apă, sunt ideali pentru hidratare și reprezintă o sursă bună de antioxidanți, vitamine și minerale esențiale”, spune Roxana, recomandând tăierea castraveților cu ajutorul unei mandoline pentru a obține feliuțe uniforme, dar și o textură mai plăcută
„O altă componentă importantă a rețetei este brânza de vaci, care poate fi personalizată după preferințe. Ouăle, bogate în colină, contribuie la funcționarea optimă a creierului și la dezvoltarea memoriei .Pentru dressing, Roxana sugerează utilizarea uleiului de susan și a sosului de soia, având grijă să nu depășești cantitatea, deoarece poate transforma salata într-o „bombă calorică”. La final, adaugă condimentele dorite și amestecă totul bine.Această salată este nu doar delicioasă, ci și nutritivă, oferind surse de proteină și grăsimi sănătoase, precum și fibre, vitamine și minerale. Poate fi servită pe pâine prăjită sau pur și simplu ca atare”, a mai sugerat medicul nutriționist.
Citește și: Reţeta fabuloasă de SALATĂ DE VINETE a lui Radu Anton Roman / „E șocant de gustoasă”