Prima pagină » Economic » Macroeconomie » Turism » Decizie. Camera Deputaților cumpără bilete internaționale de avion și cazare de milioane de lei. Bugetul alocat nu ține cont de pandemie

Decizie. Camera Deputaților cumpără bilete internaționale de avion și cazare de milioane de lei. Bugetul alocat nu ține cont de pandemie

Decizie. Camera Deputaților cumpără bilete internaționale de avion și cazare de milioane de lei. Bugetul alocat nu ține cont de pandemie

Camera Deputaților a lansat licitația publică de achiziționarea de servicii de transport aerian internațional de pasageri și servicii de cazare la hoteluri în străinătate, pentru care a pregătit un buget de 4 milioane de lei. Suma este identică cu cea alocată anul trecut, în perioada în care încă nu apăruseră problemele generate de pandemie.

În contextul actual, zborurile și cazarea ar fi dificil de operat, din cauza îngrădirilor impuse de pandemie în majoritatea statelor. Conform datelor publicate de Ministerul Afacerilor Externe, nu mai puțin de 36 de țări europene impun în prezent restricții cetățenilor care vin din România.

Potrivit anunţului publicat de reprezentanții Camerei Deputaților pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul este împărţit în loturi, exact la fel ca și anul trecut.

Cel mai mare lot, în valoare totală de 3 milioane lei, se referă la achiziția de servicii de transport aerian internațional de pasageri. Conform caietului de sarcini, cantitățile minime și maxime de bilete de avion care ar putea fi solicitate pe durata întregului Acord-cadru se situează la valorile de minim 100, respectiv maxim 1.150 buc. Cantitățile minime și maxime de bilete de avion care ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent se situează la valorile de 1, respectiv 20. Valoarea celui mai mare contract subsecvent care ar putea să fie atribuit pentru Lotul 1 – Servicii de transport aerian internaţional de pasageri se estimează la valoarea de 30.000 euro.

Al doilea lot, în valoare totală de 1 milion de lei, se referă la achiziția de servicii de cazare la hoteluri în străinătate, conform contractelor subsecvente Acordului-cadru, încheiate pe durata valabilității acestuia și în limita valorii estimate. Cantitățile minime și maxime de vouchere de cazare care ar putea fi solicitate pe durata întregului Acord-cadru se situează la valorile de minim 100, respectiv maxim 600. Cantitățile minime și maxime de vouchere de cazare care ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent se situează la valorile de 1, respectiv 15. Valoarea celui mai mare contract subsecvent care ar putea să fie atribuit se estimează la 15.000 euro.

Durata contractului este de 24 de luni iar termenul limită de depunere a ofertelor este de 12 martie. O licitație similară a fost lansată în februarie, anul trecut, în condițiile în care nu se punea încă problema pandemiei Covid 19 și a restricțiilor generate de aceasta.

Deocamdată, nu a fost votat bugetul Camerei Deputaților pentru 2021, o discuție în acest sens fiind pe ordinea de zi a ședinței din 9 februarie. Anul trecut, bugetul instituției a fost de 515 milioane lei.

Citește și