Prima pagină » Economic » Macroeconomie » Turism » Locul de BASM din România care merită explorat în concediu. Valea săpată de apă într-o stâncă atrage turiști din toată lumea

Locul de BASM din România care merită explorat în concediu. Valea săpată de apă într-o stâncă atrage turiști din toată lumea

Există un loc de basm în România, care merită explorat în concediu. Valea săpată de apă într-o stâncă atrage turiști din toată lumea, nu doar din țara noastră.

Cheile Băniței, poarta spre Rai

Peisajul de basm cuprinde stânci sculptate în apă, cun un colorit unic în lume.

Sunt printre cele mai frumoase chei din România, iar înălțimea pereților trece de 10-15 metri, lejer, iar în unele zone, stâncile vin ca o cupolă a lumii.

Deși sunt niște chei foarte scurte, peisajul își taie respirația, scrie ziaruldeiasi.ro.

Destinația este perfectă pentru o excursie de neuitat. Ca să parcurgi lungime de 300 de metri a Cheilor Băniței, ar trebui să ai echipament adecvat, mai ales o încălțăminte de drumeție, avertizează ghizii montani.

Doar în anumite zone apa ajunge până la geninchi, în rest fiind până la glezne.

Aici, pârâul Băniței a săpat în zona cheilor un culoar magic, îngust, între pereții înalți de calcar.

La începuturi, pârâul săpase aici o peșteră, al cărei tavan s-a surpat. Pereții sunt rotunjiți de apele pârâului.

Cum ajungi la Cheile Băniței, de fapt

Ca să ajungi la acest peisaj spectaculos, poți merge cu trenul sau mașina. Dacă alegi a doua variantă, poți să mergi pe DN 66 și venind dinspre Petroșani, trebuie să mergi până la serpentinele care urcă spre Pasul Merișor. Dacă vrei să iei trenul, vei coborî la Halta Peștera Bolii și vei urca aceleași serpentine, Petroșani Simeria.

Cheile Băniței se află la 8 km de Petroșani, pe E79, Petroșani-Hațeg. După indicatorul de ieșire din Petroșani și cel spre Peștera Bolii, vei întâlni o benzinărie, după care se face un drum forestier. Ajungi la bariera de lemn și treci prin curtea din dreapta, apoi urmezi poteca până la chei, scrie sursa citată.

Sursa foto: Zig Zag pe hartă

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și