Prima pagină » Economic » Macroeconomie » Turism » Românii ar putea merge în Turcia fără testul PCR. Când ar urma să intre în vigoare măsura și câți turiști vor ajunge

Românii ar putea merge în Turcia fără testul PCR. Când ar urma să intre în vigoare măsura și câți turiști vor ajunge

Românii ar putea merge în Turcia fără testul PCR. Când ar urma să intre în vigoare măsura și câți turiști vor ajunge

Turiștii care se pregătesc să meargă în Turcia după data de 17 mai, atunci când țara va ieși din lockdown, ar putea să scape de obligativitatea prezentării unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, o spun reprezentanții TURSAB-Agenția Națională a Agenții de Tutism din Turcia.

„După data de 17 mai sperăm că vom renunța la testul PCR COVID-19 și va fi luată în calcul adeverința de vaccinare, fără alte condiții suplimentare. Până atunci facem tot posibilul să se vaccineze cât mai multă lume. Sezonul estival în Turcia va începe oficial de la data de 1 iunie. Regulile s-au schimbat în perioada COVID-19, inclusiv aeroporturile au impus noi reguli de igienă și ținem cont de toate măsurile de protecție pentru a îi primi în siguranță pe turiști”, a declarat Ferit Turgut, preşedintele TURSAB- Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism din Turcia, marți, într-o conferință de presă în Antalya.

Turcia este pregătită pentru turiștii români

Potrivit sursei citate mai sus, pe 17 mai se încheie lockdown-ul în Turcia, iar până la sfârşitul lunii se va decide pentru ce ţări se vor mai solicita teste PCR, în funcție de lista de acces pe culori (roșie, galbenă, verde). România ar urma să fie exclusă de pe această listă datorită numărului mai mic de cazuri COVID-19.

Reprezentantul Tursab a mai spus că Turcia a înregistrat în anul 2021 deja 1,4 milioane de turiști și vara aceasta estimează că vor ajunge aproximativ 7,4 milioane de turiști în Turcia, printre care 500.000 de români.

În cazul în care un turist român se infectează în Turcia, acesta este tratat în spital sau în caz contrar unele hoteluri oferă o cameră de izolare până când persoana respectivă este negativă în urma efectuării unei test pentru SARS-COV-2. Toate costurile, de altfel, sunt acoperite de statul turc, cât și de hotelier în baza unei asigurări medicale”, a mai spus Ferit Turgut.

Sursă foto: Ferit Turgut, preşedintele TURSAB și reprezentanții hotelurilor din Turcia

Angajații din turism, obligați să se vaccineze

Totodată, toți angajații care lucrează în domeniul turismului sunt vaccinați în mod obligatoriu împotriva SARS-COV-2, atât cu vaccinul de la Pfizer, cât și cu cel chinezesc. În caz contrar, aceștia riscă să li se desfacă contractul de muncă. Reprezentanții turismului estimează că vor termina cu imunizarea lucrătorilor din domeniu până la sfârșitul lunii mai.

Antalya, una dintre destinațiile preferate ale românilor, a primit anul trecut 3,3 milioane de turişti, iar în 2019, au ajuns în stațiunea din regiunea Mării Mediterane aproape 15 milioane de turiști. Din cauza pandemiei de coronavirus, Turcia a înregistrat pierderi în sectorul de turism de până la 85%.

Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și ... vezi toate articolele

Citește și