V-ați gândit vreodată ce stațiune din România ar putea fi denumită „litoralul de la munte”? În ultimii ani, stațiunile montane au devenit arhipline, turiștii bucurându-se atât de peisaje care îți taie răsuflarea, cât și temperaturi mai scăzute. Ar putea fi, desigur, o alternativă perfectă pentru cei care doresc să fugă de caniculă sau care nu doresc o vacanță în stațiunile de la Marea Neagră.
România a devenit din ce în ce mai populară în rândul turiștilor străini, în ultimii ani. Țara noastră oferă peisaje spectaculoase, o diversitate a florei și faunei, dar și obiective turistice încărcate cu istorie. În anumite stațiuni pot fi regăsite prețuri accesibile pentru cazare, dar și activități care pot fi făcute atât individual, cât și alături de cei dragi. Desigur, cei care nu doresc o vacanță în stațiunile de la Marea Neagră pot opta pentru un sejur la munte. Însă, ați auzit vreodată de „litoralul de la munte”? Este o alternativă preferată de cei care doresc să fugă de caniculă și să inspire aer proaspăt. De altfel, se pot bucura de activități montane, alături de cei dragi.
Vezi și Refugiul turiștilor în fața CANICULEI: plimbări montane și băi sub cascadă
Există o serie de destinații de vacanță care pot fi luate în considerare de turiștii care vor să se „ascundă” de temperaturile ridicate. Valul de căldură și instabilitatea atmosferică se resimt în ultimele două luni, iar românii care vor să plece în vacanță pot opta pentru zone în care se pot răcori. De pildă, o alternativă poate reprezenta inima Munților Apuseni. Acolo se află o plajă pregătită să îi primească pe turiști. Este vorba despre plaja de la Șuncuiuș, județul Bihor. Pe lângă priveliștea spectaculoasă, turiștii se pot bucura și de temperaturi mai scăzute. Spațiul respectiv a fost amenajat cu umbrele și șezlonguri, iar turiștii se pot caza la pensiunea situată la poalele Munților Pădurea Craiului. Potrivit site-urilor de booking, prețul pentru o noapte de cazare pornește de la 120 de lei. Pot fi practicate și activități montane sau rafting.
O altă alternativă poate reprezenta Lacul Zetea (lac artificial cu o suprafață de 234 hectare) din județul Harghita. În apropiere de lac se află unități de cazare, iar turiștii pot vizita împrejurimile. Se află la o distanță de 11 kilometri de Odorheiul Secuiesc.
De altfel, o altă destinație turistică poate fi Cascada Ciucaș din Cluj. Pentru a ajunge la cascada trebuie să traversezi defileul Hașdatelor. Locul din Apuseni poate fi o alternativă perfectă pentru cei care doresc o vacanță în inima munților, departe de agitația urbană.
Sursă foto: captură video YouTube, Envato